Livet på den södra sidan

Hopp om kärlek

Efter den goda middagen och förrätten ( se recept nedan) i går satt jag och min man med ett glas chablis och filosoferade över livets väsentligheter och våra år tillsammans.

Vintips: Bouchard Ainé & Fils Chablis. Ungdomlig, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, vita vinbär, örter och citronskal. Finns på Systembolaget och kostar 130 kr.

DSC_0420

Då plötsligt brakade hysterin ut.

Alla barnen blev som galna, vårt internet hade slutat fungera. I den här familjen kan man tydligen inte leva utan det. Min man, problemlösaren satte genast igång och började felsöka.

Under tiden hann barnen bli rejält osams, jag fick släcka bränder och lyckades dessutom bli ordentligt arg innan min man lyckades få igång routern.

När lugnet åter lägrat sig nickade jag och min man till varandra i hemligt samförstånd, vilket trist liv vi skulle ha utan våra kära barn…visserligen kan de ta musten ur en då och då men det uppvägs lätt av deras glada skratt, humor och kärlek till livet.

Nu över till denna godsak som satte trumvirveln på plats.

Friterad getost på rågbröd

4 pers

140 g getost

Mjöl

Ägg

Ströbröd

Olja att fritera med

2 st röd lökar

25 g smör

1 msk muskovadosocker

0,75 dl ljust öl

Danskt rågbröd

Gör så här:

Skala och skiva löken tunt. Fräs i smör i stekpanna. Tillsätt sockret och låt den karamelliseras på medelhög värme i c:a 3 min. Häll på ölen och låt koka till löken är mjuk c:a 5 min.

Skär getosten i 6 skivor. Panera i mjöl och ägg och till sist ströbröd. Stek tills de blir gyllenbruna på medelvärme i olja. Paneringen suger åt sig extra olja, låt rinna av på hushållspapper.

DSC_0415

Arrivederci!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *