När yngsta dottern kom hem från skolan gick hon genast in på sitt rum och vände upp och ner på hela rummet. Jag undrade vad som stod på. Hon berättade att de bestämt i skolan att alla klasserna ska ta med en leksak eller ett mjukisdjur, spel, något som man själv tröttnat på och den leksaken gör man en julklapp av. Den kommer sedan att lottas ut till någon i klassen under december månad.
Detta efter den lyckade loppisen de hade i skolan under hösten.
Jag blev eld och lågor, så smart.
Recyling är det nya, jag är med!
Nu börjar självaste bakmånaden snart, men i det här fallet började jag lite tidigare. De har saffransskorporna går inte av för hackor, jag gjorde en dubbelsats för de är så otroligt goda och går åt enormt snabbt.
Ellis saffransskorpor
100 g smält smör
2 pkt saffran
2 st ägg
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl hackade hasselnötter
Gör så här:
Smält smöret och lägg i det i en bunke. Blanda i saffran, rör ner socker och ägg. Häll i mjöl, bakpulver och de hackade nötterna. Rör ihop till en fin smet.
Gör tre rullar av smeten och lägg allt på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter på 200 grader. Ta ut och skär i bitar. Sänk temperaturen till 175 grader. Grädda ytterligare 10-15 minuter tills de blir gyllenbruna. Stäng sedan av ugnen helt och låt skorporna stå kvar tills de svalnat.(Det tar några timmar)