VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Våga släppa taget

Jag såg en sak på Instagram som fick mig att undra lite.. Mama.nu hade lagt ut ett citat som fick en massa likes med kommentarer om att de allra flesta kände igen sig. Min hjärna började ju analyseringen direkt…

influencer-bloggare-strongmama

Jag förstår vad de menar. Men jag måste säga att jag undrar lite hur det här samhället har blivit? Vad gjorde man förut, innan man hade iPad? Antagligen så umgicks man med sitt barn eller så kunde de rita, läsa en bok, hjälpa till med maten eller vad det nu än va. Vad gör man idag? ”Ta iPaden så ska mamma laga mat/städa/tvätta/läsa en bok/ta det lugnt..” Umgås man inte längre? Är det så farligt att inte ha en iPad på kvällen?

Herre Gud, prata med era barn. Lyssna på er barn. Va med era barn!! 
Måste det gå så långt att man förlorar ett barn till en tragiskt olycka för att kunna lära sig en läxa om livet. Om att ha tagit mer vara på tiden, om att ha umgåtts mer medan man hade barnet hemma.

Ja jag fattar och vet att man som mamma behöver egen tid och vila lite. Det är inte lätt att vara mamma, men ärligt, ska iPaden vara lösningen? Det går faktiskt att varva ner med ett papper och penna och bara rita med sitt barn också. Man behöver inte alltid ha något att prata om, det är okej att vara tyst också, man kan prata om det man just ritat senare, när man är klar. Våga släppa elektroniken, våga vara med ditt barn, våga.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig