VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Tugga coca-blad

God morgon Sverige.

Vi är just nu i en annan stad som heter Manizales. Det ligger ca 2400 meter över havsytan och eftersom det är så pass högt upp på berg så är det både kallare och svårt att andas. Jag blir så andfådd, jag liknar en 90 årig tant på ett spinningspass. Så idag fick vi lov att gå och köpa Coca te för att underlätta andningen men det hjälper ett litet tag och sen måste man ta ett till. Så idag ska vi se om vi hittar cocablad som man kan tugga istället. Låter helt sjukt att man ens kan köpa cocablad och te, och att det är lagligt men det är ju trots allt naturligt då det inte blir knark förens man blandat och processat det på ett annat sätt.

Colombia

Idag åker vi till Los Termales för att bada. Det är ett varm källo bad, dessa vatten som kommer från underjordiska skikt i jorden och är otroligt varma. Det sägs att de har olika funktioner även för kroppen, huden, ämnesomsättningen etc. Man kan läsa en hel del om det, jag kan inte allt om Los Termales men vet att det är skönt att bada i och berikat på mineraler som man badar bland.

Vi får höras lite senare, ska se om jag hinner med allt vi ska göra idag denna lördag för imorgon åker vi tillbaka till Cali där vi vanligtvis bor. Varmt och skönt med 36 grader haha. Här i Manizales är det som en kall svensk sommar, så det blir långbyxor (som vi inte har med oss) och jacka (som vi inte heller har med oss..).

I Manizales är det ca 15-18 grader. Ligger uppe i bergen.
I Cali är det ca 32-34 grader varmt. Ligger nere i en dal.

naturen-Manizales-Colombia 2019

Colombia 2019- Manizales


Annons

Kommentarer


  1. C 16 juli, 2019 on 08:45 Svara

    I övriga världen (förutom Sydamerika) är kokabladen (oprocessade) narkotikaklassade!
    Jag har vänner från Sydamerika som säger precis som du ”det är naturligt” och ja- de är oprocessade men ändå narkotikaklassat då varje blad innehåller en viss del kokain!

    • ♡ Diana ♡ 24 juli, 2019 on 21:03 Svara

      C- Jag vet inte vad du ville komma till med den kommentaren….🧐

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig