VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Tänk igenom ekonomin

firande_fodelsedag_bloggare_alltforforaldrar

samarbete-blogg

Det är mycket jag önskar att göra i mitt liv. Framför allt ge mina barn alla möjligheter för att skapa sig ett bra liv, jag vill föregå med gott exempel. Alla gör vi misstag, snedsteg, dumma val, sämre val i livet men det är ändå värt att ta lärdom av det vi går igenom. Jag har alltid varit en person som vill mycket och många gånger på en och samma gång. Jag har inte tålamod att vänta och det leder mig till lite mindre bra och rätt impulsiva beslut. Jag är inte stolt över de beslut jag tar men jag tror det handlar mer om att man ska ta de rätta besluten om man nu måste ta de överhuvudtaget. Jag vill däremot säga att jag tänker igenom det jag gör i dagsläge, jag har lärt mig att se över vilka beslut jag tar och inte tar, speciellt ekonomiska.

När det kommer till ekonomi så kan man lätt flippa, man förhastar sig och tar ett lån som man trodde var smart. Eller så tar man krediter som man tror sig komma ur närsomhelst. Min man tror inte på krediter, han är strikt och hård med att vi ska leva med de pengarna vi har. Men även han har ibland känt att det är ju lättare att ta en kredit på tex den stora 75″ teven tex. Som tur var så gjorde vi inte det men jag har bekanta som är duktiga på att ta många lång, avbetalningar för att komma ur snabba knipor. Det slutar sen med flera lån på olika håll, med dyra räntor och rätt så oplanerade utgifter.

Jag kan tycka att man ska försöka (om man nu måste ta lån) jämföra och få rådgivning om man kan det, så att man inte tar fel lån, med fel kriterier. Våga läsa, våga be om rådgivning och Moank tex erbjuder rådgivning för att man ska lära sig att hålla koll på sin ekonomi, så att man vet vad man lägger sina pengar på. Det är bra, vi behöver en liten utbildning i vår egna ekonomi då och då, för att lättare hålla vår budget i livet. Måste du ta ett lån? Ta det två vändor, läs igenom alternativen, be om hjälp, rådgivning, tänk det två gånger och sen ta ett beslut.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig