VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Svar till läsare: Bloggarna bär ett ansvar

svar_pa_tal

Anonym skriver:

Kära Diana. Jag har ju behövt kalla mej anonym pga stalking. Men nu har jag tagit upp det med ansvarig chef och det har slutat. Däremot på en annan blogg bryr sej inte bloggaren utan personer får skriva vilka elakheter som helst. Jag tycker man ska dissa den bloggen. Bryr bloggaren inte om sina läsare anser jag att det är fel. Tycker verkligen som du att bloggaren ska ta bort elaka kommentarer för vi läsare mår ju dåligt av det. Eller så måste det ju gå att blockera sådana typer. Vad söta dina flickor är. Det kommer säkert att gå bra i skolan. Ha det fint med din söta familj. Kram.

Svar:

Först och främst, tack snälla för din viktiga kommentar. Intressant.
Och ja det gick bra i skolan. :)

Sen vill jag beklaga att det gått så långt som att du måste vara anonym och blivit stalkad. Vad tråkigt och hemskt faktiskt. Jag kan inte prata för andra bloggare men jag skulle verkligen vilja att alla tar eget ansvar för sin arbetsplats, för sina bloggar för det är våra företag, det är våra arbetsplatser och borde egentligen behandlas därefter. Jag tycker att det är enkelt, bara blocka, radera och inte lyfta upp de som är elaka.

Genom att skriva om de så lyfter vi upp de.
Genom att hela tiden låta de synas bland kommentarerna så låter vi de andas och finnas.

lamadre_bloggare_blogg_ansvar_stoppamobbing_tillsammansarvistarka

På min blogg raderar jag ALLT som har en kling av orättvisa, elakheter och mobbing att göra. Som tur va så har jag inte sånt på min blogg, men enstaka gånger det hänt så får de inte synas ändå och då blir det inte kul längre och de slutar.
Sen vet jag inte hur många hundra kommentarer den andra bloggaren får och hur den bloggaren mår, hon kanske helt enkelt inte orkar mer, hon kanske själv är utsatt för mobbing via kommentarerna och det är inte lätt, som du själv vet så tar mobbing väldigt hårt på de flesta och sliter ur krafterna från en..
Men jag har alltid tyckt att det är enkelt, det man kan göra för att inte läsa eller ens få problem bland kommentarerna, så kan man bara RADERA. Jag hoppas och önskar att fler bloggare ska ta det ansvaret.

tillsammans ar vi starka


Kommentarer


 1. anonym 18 augusti, 2017 on 17:18 Svara

  Tack från hjärtat att du tog upp detta. Bra gjort. Jag tycker också bloggaren har ett ansvar. Men som sagt verkar det ha upphört eftersom jag gick vidare med det. När man skriver trevligt och med respekt och ändå blir utsatt då är det illa. Vet en kompis som blev drabbad på en annan blogg och då svarade bloggerskan att det inte var hennes problem vad som sker vid kommentarerna utan det struntar hon i. !? Ur dåligt tycker jag. Men märkt skillnad när det är en yngre bloggare. En lite äldre med livserfarenhet accepterar inte mobbning. Synd att en del människor är sådana att bakom skärmen kan dom vräka ur sej vad som helst. dom flesta människor är ju bra och som sagt dom andra bloggarna jag följer skulle inte acceptera mobbning. Man får se upp. Kanske sådant kan förhindras genom att man i framtiden måste uppge riktigt namn och adress. Så fint av att du bryr dej. Ha nu en fin helg och hoppas solen dyker upp. Tack.

  • Diana - "La madre" 18 augusti, 2017 on 21:17 Svara

   Anonym: Jag håller med dig sååå, det är jätteviktigt att alla bloggare tar upp detta och dessutom gör något åt det och sen slutar lyfta upp alla mobbare. Jag hoppas att detta tar ändring snart.
   Stor kram och tack själv för att du finns med en fin energi, här på min blogg. <3

 2. anonym 18 augusti, 2017 on 20:00 Svara

  Idag skriver en person på bloggen att hen också blivit förföljd där. Bra att hen vågar ta upp det. nu när jag inte skriver något blir andra utsatta. Nej den bloggen skippar jag. Man ska må bra av att läsa en blogg mvh anonym.

  • Diana - "La madre" 18 augusti, 2017 on 21:23 Svara

   Anonym: Jag blir väldigt väldigt nyfiken på att få veta VEM de här bloggarna är. Men jag håller med i vad du skrev i förra kommentaren. Ju yngre desto mindre ansvar tar man, ju äldre man är så vet man att vi vuxna bär ett ansvar bland de yngre, i våra yrken, i våra familjer, etc. Man tar helt enkelt mer ansvar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig