VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Svar ang radhusen och området

Tillbaka från öppna förskolan och parken. Vad det har vart mycket lek idag, mycket sol och värme oxå. Nu sover K som en björn, hon nästan snarkar pga hur trött hon va!
Apropå barn och familjer! Det fanns 3 st föräldrar på öppna förskolan, som kunde om området vi fått vårt radhus i. Och dom rekommenderar stället varmt. Jag vet att ni undrar vad det är vi tvekar över så jag ska försöka ta det kort.

Våra hinder:
* Området har bara 2 skolor som går upp till 6an. Bara en öppen förskola som har öppet varannan dag! Så man måste ändå åka hit dit vi bor idag!! (5 min i bil och går på kanske 20 minuter men inte kul att gå i vinter!) Dom planerar att bygga en förskola (ej öppen förskola) med 5 avdelningar i samband med radhusen.

* Sämst av allt är att det finns ingen t-bana dit. Det är ett området precis mellan två olika t-bana linjer. Idag bor vi precis bredvid t-banan och har inte ens 1 minut ner dit (bortskämd ja!). Området har däremot bussar och många bussar. Dom går in till stan, söder och söder om söder. Alla ställen där vi brukar vara. Så egentligen är väl bussarna inget problem men nått jag inte är van vid. Jag har ingen bil eller körkort så jag åker kommunalt. Idag kan jag ta t-banan direkt till dom ställen jag brukar va på, men flyttar vi så kanske jag måste börja byta från buss till t-bana. Tex till min mor, idag kan jag GÅ till henne eller ta EN t-bana station. Flyttar vi så måste jag ta BUSS till t-banan och sen åka TVÅ stationer eller GÅ i över 30 minuter enkel väg… Att åka kommunalt är inte alltid så snabbt, det kan va upp till 20 minuter för en resa som idag tar mig 5-10 min. Bortskämd? Ja. Jag borde skaffa bil och körkort… JA VERKLIGEN!!!!

* Sen att det ligger bredvid ett ställe som är värre än värst är inte heller så bra. Det som oroar mig med det är att jag inte vet hur det blir i framtiden med barnen. Kan dom hamna i skolan där i det området jag inte gillar som ligger bredvid? Kan dom hamna i förskolor som ligger där i närheten? Ja lite sånt som har med barn att göra som oroar än.

Men idag fick jag höra detta:
Förskolor och högstadieskolorna blir till det område vi bor i idag. Dvs även om vi flyttar så lär dom med största sannolikhet att hamna här igen (positivt). Ang bussarna så går dom ofta, precis som t-banorna (10e min) och det finns många bussar att välja bland som går till olika och samma ställen (positivt). Området som byggs kommer att bli som nytt eftersom det kommer att sluta med ca 500 nya bostäder (mycket positivt). Det blir som ett nytt område, nya människor, nya chanser. Området runtomkring nybygget har förut vart mycket med gamlingar vilket gör att det bor mest gamla där och därför är det väldigt lugnt och bra ställe (positivt i det negativa). Området är vackert, fint, mycket natur, vatten och stränder i närheten (mycket positivt).

Så kontentan:
Att dom flesta rädslorna jag hade inte riktigt verkar befogade. Jag tänker nog för mycket och oroar mig för mycket. Men det gör man när man har barn. Så till helgen ska vi ta oss en titt runt området, åka omkring, gå lite och se vad som finns. Sen ska vi snacka om att skicka mig på intensivkurs för körkort, för flyttar man till radhus är det nästan ett måste. Sen på tisdag, då vet vi om vi skriver på kontraktet eller inte.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig