VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Skulle NI vilja veta könet?

 

Jag har fått en hel del frågor från olika håll ang könsbestämning när man är gravid. Det är inte alla som har turen att få veta via rutin ultraljudet, vilket kön man väntas få. Ibland ligger fostret i fel position för att kunna se och tyvärr så är det bara 1 ultraljud man gör hos sin barnmorska.
Eftersom jag och Eddie bestämde oss för att se könet och hade otur vid ultraljudet hos barnmorskan så fick vi vända oss till andra ställen privat. Många har nu undrat vart man kan vända sig så jag tänkte att jag nämer 3 alternativ som finns i Stockholm. Många mödravård (mvc) lämnar inte ut den infon om vilket kön barnet har, pga tidigare händelser som skett med gravidakvinnor. Dessa kvinnor har gjort aborter för att dom fått veta att dom bär en flicka tex. Men om man nu absolut vill veta könet så rekommenderas man att man gör det privat, det är alltså via andra barnmorskor, andra mödravårdcentraler men som tar betalt för denna information (vanliga mvc tar ej betalt).

 

Alternativ 1: Mama Mia ,  ca 700kr (vi fick det för 500kr) Från V.24 veckan
Alternativ 2: Tittut Ultraljud, ca 900kr (ingår CD-skiva m bilder) Vet ej fr. vilken V.
Alternativ 3: Gynekologen. Jag vände mig till privata gynekolog och fick därmed veta att det blir en flicka. Ca 200-300kr (vanligt besök)

 

Lycka till med era gravidmagar!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig