VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Oförskämt bra i livet

Något jag har insett under den här resan också.. som sagt jag har kommit till insikt med mycket och vuxit en hel del inom mig själv. Jag inser att mina rötter är starkare än vad jag trodde, jag inser att min kropp duger precis som den är och jag med, även om jag vill förbättra den, jag inser starkare än någonsin, vilka värderingar jag vill förmedla till mina barn. Men en annan sak jag inser är att jag har det oförskämt bra. Ja jag är stolt över det jag har i mitt liv, att jag har ett hus, att jag har det stort, lyxigt, men jag har också insett att jag skäms lite över hur jag lever, mycket materiellt och en stor bil, att jag har pengar i överflöd att spara undan varje månad, att jag svämmar över i elektroniska prylar. Och trots allt det kan jag ibland känna (inte just nu dock) att jag vill ha mer saker. En Nespressomaskin, en ny hårtork, nya elektroniska prylar.. alltså jag mår illa. Jag skäms.

resa-travel-latina-familj

 

Ja man har rätt att ha det bra, om man tjänar bra, har det bra ekonomiskt, så är det klart att man har rätt att ha det bra. Man jobbar ju för det. Jag kan inte säga hårt, för vi jobbar inte hårt i Sverige. MEN det jag menar är att bara för att du vill ha det bra, behöver det inte betyda att du behöver ha överflöd. Och det inser man inte att man har fören man lever utomlands ett tag. Att åka på charter till Mallis säger inget, du ser några fattiga möjligtvis (vilket jag tvivlar att du ens ser) men det säger inte dig något om en persons livssituation.

Prova lev med en person, under samma tak, se deras kastruller, deras spis, kylskåp, fläkten, kaffebryggaren, madrasserna, golvet, dörrarna, bilen eller vad det nu än är. Då inser du efter ett tag, hur bra de har det trots att de har mindre än dig.
Vi vet att vi har det bra i Sverige, men vi fattar nog inte hur överdrivet bra vi har det, det är så det är snuskigt, löjligt och skamset bra.

Jag hoppas att jag tagit lärdom för en lång period med allt detta, tills jag behövs påminnas igen genom att åka dit.
Just nu är jag mätt på materiella saker. Jag vill bara njuta av livet. 🙏🏾

travel-familjeliv


Kommentarer


  1. Karin 4 augusti, 2019 on 15:51 Svara

    De har du rätt i att de flesta har det bra här bättre än många i världen! Men att ha pengar i överflöd är det långt ifrån alla som har!! Det lät lite barnsligt och skrytigt. Missunnar inte dig det alls så det är inte de.

    • ♡ Diana ♡ 5 augusti, 2019 on 14:28 Svara

      Karin: Intressant det du svarar, jag väljer att svara dig på bloggen..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig