VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kroppsideal

vacay-home-flight-travel

Varför har det varit så svårt att komma tillbaka till mitt hem/hus, till Sverige? Det kan man ju undra. Min resa till Colombia har inneburit rätt mycket för mig som person. Jag märker att jag har vuxit som person, lärt känna mig bättre och accepterat mig på ett nytt sätt.

Efter att ha varit i Colombia och sett samhället, folket, tänker, beteendet så har jag mycket att jämföra med mot här i Sverige. Det har jag alltid haft eftersom jag ofta varit i Colombia genom min uppväxt. Och att nu se både dessa samhällen får mig att inse att här i Sverige är vi för utseendefixerade på ett otroligt negativt sätt. Kraven vi har här är läskiga, målen och kraven, kroppsidealet, de är inte sunda för en tjej att växa upp i. Det skrämmer mig rätt mycket att det tagit mig så många år att komma på det och det skrämmer mig ännu mer att mina barn ska växa upp här för det är ändå vår verklighet.

Kroppsideal i Colombia? Finns inget direkt ideal, många har fått upp grejen för att träna men alla ser olika ut, tjocka, smala, stora bröst, små bröst, tatuerade eller inte, stora rumpor eller ej, det var inte mycket de hade gemensamt, alla var egna. Inga lösfransar dock, inga löshår, inga injektera läppar, där var grejen att ha silicon bröst och fixa rumpan. Har man bilringar så är det inget man direkt SER för det är inte heller det man kollar på, man ser personen, detaljer som ögonen, helheten som hela du, det är svårt att förklara allt. Men det härliga som jag upplevde var att jag var totalt avslappnad med min kropp där. Jag såg blickarna, jag såg uppmärksamheten, jag hörde den också, jag upplevde bekräftelsen på nära och långt håll, jag kände mig accepterad överallt och vartsomhelst. Jag kände mig bekväm med mig själv, jag accepterade mig själv, jag mådde bra, jag har inte mått så bra med mig själv sedan jag fick barn. Att bada i bikini, gå runt i lätta, korta kläder, allt kändes bara så naturligt, bra och skönt.

Colombia-Cali-latina

fitness-Colombia-gym

Jag vet inte om känslan kommer att sitta kvar inom mig, att jag fortsätter må så bra med mig själv i framtiden här i Sverige men jag har fått uppleva det och vet att det är dit jag vill igen. Den självsäkerheten jag fick där var underbar. Bara det att träna på gym, något jag inte tycker om att göra för att inte synas. Jag tränade i kortbyxor, själv, utan att bry mig. Att få den disciplinen jag uppnådde där.. Att på min semester gå upp klockan 5:30 på morgonen för att vara på gymmet klockan 06:00 på morgonen är ju outstanding!

Jag är så stolt över mig själv, jag är stolt och glad över att ha fått uppelva det jag fått uppleva.

vacay-latina-fitness


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig