VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mitt Spanienköp!!

profil-influencer-bloggare

 

När jag kom hem från Colombia så kom jag hem med önskemålet att vilja investera i något hus där nere. Jag tänkte att om jag köpte något nära min släkt så kunde jag åka dit varannat/var tredje år på semester och bo i mitt hus. Jag började samla pengar och söka kontakter för att göra affärer.

Men så kom en dag då jag plötsligt kom på en annan idé. Att köpa boende i Torrevieja är inte så omöjligt med rätt kontakter och med rätt peng. Jag började kolla runt med svenska mäklare och höll på att gå hela vägen. Men sen tog det stopp. De kan inte hjälpa till med bankärenden och annat som man behöver hjälp med för att köpa i utlandet. De svenska mäklarna hjälper bara till med att hänvisa dig till rätt ställe så att du kan skaffa just banklån, NIE nr (id nr) och annat men sen får du klara dig själv. Kan du inte språket kör man fast rätt snabbt.
Jag kom över en kontakt som är en spansk mäklare, via en av mina grannar. Han hjälpte mig med allt, med alla papper, bankärenden, lånelöfte, lån, NIE nr, polisärenden, fotografier, allt som behövdes så att det kunde vara klart inför min resa till Spanien.

Bento-properties-Alicante-Spain

När jag kom ner så stod han och väntade med en skylt med mitt namn.
Han gav mig en guidtour runt Torrevieja för att lära känna området ungefär och bjöd sen på lunch.
Jag fick låna en lägenhet som han hade, för bara 1000kr för de 4 dagar jag var där!
Efter lunchen blev det visning av mer än 10 lägenheter med de kriterier jag angett.
Jag vill ju ha balkong, pool, nära till strand, nära till supermercado och restauranger och parker.
Andra dagen hittade jag min lägenhet, åkte till hans kontor och skrev kontrakt! Overkligt men sant.
Inom loppet av 3 dagar så hade jag mitt landställe i Spanien Torrevieja. Wohoo. Billigt och fräscht boende mitt i Torrevieja centrum.

Jag är så glad och så nöjd med bemötandet, med den vänskap vi fått och med vad jag lyckats åstadkomma på bara en månad. Snabbt, enkelt, lätt att förstå speciellt för mig som kan språket. Så känner ni att ni vill ha hjälp med något liknande? Hör av er, jag kan ju språket.
Har ni frågor, ställ de här så svarar jag i ett inlägg.

dreams-goals


Kommentarer


  1. Rodde 28 oktober, 2019 on 18:45 Svara

    Grattis till köpet 😀det enda jag reagerade på är att det står mitt Spanien köp och inte vårt ? Även i texten skriver du jag jag jag … din man då ? Eller det är det som hänt ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig