VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Jobba mer defensivt

AlexandraNilsson_Kissies

Bild lånad från Kissies.se

Jag läste hos Alexandra Nilsson att hon fått elaka kommentarer om en klänning hon haft och att hon hade fula ”häng pattar”. Jag tycker synd om henne även om hon inte tar åt sig. Vilka jobbiga kommentarer hon får den där tjejen.
Jag ser inga hängpattar och alla kan väl tycka vad man vill men man måste lära sig att utrycka sig lite bättre. Jag är inte den bästa på att uttrycka mig direkt, jag blir ofta missuppfattad via text men jag kommenterar aldrig folks kroppar eller den fysik vi har. Att en klänning kanske inte klär en superbra är en sak men att påpeka saker om kroppen själv är en helt annan femma.
Nu tycker jag inte att klänningen är fel, tvärtom, den klär dig. Men just saying att man kan påpeka att ett plagg eller nått inte är den bästa enligt personen själv för alla behöver inte tycka samma men jaja, man får vara riktigt strakt och förbise allt sånt skit. Det gäller även alla yngre tjejerna som läser dessa bloggar. Och jag tror att fokus numera behöver ligga i att stärka sina barn till att inte höra och se sånt skit, att ignorera och inte bry sig om trollen, för att få trollen att försvinna kommer att vara för svårt.

Så mitt tips till alla föräldrar där ute är att stärk dina barn, jobba hårt på självkänsla, självförtroende, på att få barnen redan som små, att tro på sig själva, veta att de duger så bra som de är. Att kämpa emot troll är så svårt och precis som vi ännu lever med rasism och kvinnoförtryck, sexism etc under 2017 så kommer det ta minst lika lång tid att bli kvitt troll. Dags att ändra riktning, jobba mer defensivt. Stärk barnen till max så att de blir starka tjejer, bloggare, Instagrammare som tillslut blir en ny generation starka kvinnor som stärker varandra och inte hugger varandra i ryggen som många gör idag.

karlek_amor_love_familj


Annons

Kommentarer


  1. Lilith - Livet efter Borderline 16 maj, 2017 on 09:32 Svara

    Jag kan ju inte heller påstå att jag tycker att de hänger. Men även om de hade gjort det så vem bryr sig? Alla kroppar är olika, och det är bara naturligt att kroppen konstant förändras. Hur ska vi lära våra barn, och även oss själva, att vi är vackra som vi är när vi ständigt matas med att om kroppen inte är perfekt på alla sätt så är den fel? Jag blir alltid glad när folk men icke perfekta kroppar visar upp sig och trivs med sig själva oavsett. Det är precis så det ska vara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig