VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hur gick det till?

I samarbete med Finbino. se

Jag får en hel del mail gällande lägenheten i Spanien och hur det hela gick till. Kort och gott kan jag ta det här om det är fler som är intresserade. Jag uppskattar verkligen att ni mailar och frågar saker och ting. Jag har alltid tyckt om att hjälpa folk och även om det kanske inte va så här jag tänkte så är det väldigt givande för mig att veta att någon där ute kanske vågar sig på att hitta sitt drömboende med min hjälp.

Vi fick kontakt med en mäklare som min granne hade använt sig av och även hennes kollega. Tur nog att jag pratar spanska för det underlättade rejält. Vi fick en lista på allt som vi behövde ta fram pappersmässigt. Jag skannade in dessa med mobilen (tog en bild alltså) och skickade över dokumenten till mäklaren.

 

underbar dag kontoret work jobb

Mäklaren i sin tur har ett team som de samarbetar med allt från polisen till notarie och banken. Mäklaren bokar in besökstider hos alla du behöver träffa så du får ordning och påskrift på alla papper samt få ditt NIE nr. Du får också ett lånelöfte av banken så att du vet vad du har att röra dig med samt hur din månadskostnad kommer att se ut. Vi fick en månadskostnad på ca 2500 kr/mån med lån och bostad. Utan lån är det bara 500 kr/mån.

När alla papper är klara så finns det bara en sak att göra, att välja din bostad! :)

sale-spanien-kopa-bostad

När du hittat en lägenhet eller hus som du vill köpa blir det ytterligare en sväng till bank och mäklarfirman för att skriva på alla papper och få slutgiltiga summan på vad allt kommer att kosta.

Hur mycket behöver man till kontantinsatsen? Banken kräver 30% istället för 15% som vi har i Sverige, dessutom får man inte låna till skatter och avgifter så i praktiken så behöver man ca 40-45% i eget kapital.

Vi åkte på en smäll som gjorde att vi fick lov att ta ett blancolån, detta på grund av att vårt kapital satt fast i fonder. Så vi fick kolla runt och jämföra olika lån för att se om vi kunde hitta något bra sätt att få snabba och garanterade pengar, utan att det kostade för mycket. Det kanske inte är det bästa sättet men ibland är det nödvändigt. Vi visste att vi skulle betala tillbaka lånet snabbt och att det bara handlade om ett tillfälligt lån på några månader och nu är allt betalt och klart.

Idag har vi vårt banklån i Spanien och betalar max 3000 kr med alla avgifterna såsom lån, skatter, vatten, el etc. Jag är tacksam att jag vågade kämpa och inte ge upp trots hinder och problem. Nu är jag där, ett livsmål avklarat!

Palmerna_Mallorca_Semester_spanien_vackert

Vill du veta mer om att köpa en bostad i Spanien rekommenderar jag tv-programmet “Drömmen som Spanien”.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig