VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hitta rätt dröm

Spanien-lagenhet

I samarbete med Enklare. se

Ni vet att jag just kommit hem från en resa från Spanien och köpt en lägenhet eller hur? Jag blev rätt paff över hur enkelt det var att köpa lägenheten och hur billigt det är både att leva där och att köpa hus/lägenhet i Torrevieja. Men vad jag har förstått så är det inte givet att det är så enkelt för alla och oavsett om det är billigt eller inte så är det inte en självklarhet att man har alla pengarna. Jag menar, bara för att du kan hitta en supersnygg och fräsch tvåa för 600.000 så betyder du inte att du kan casha den rakt av. Så ibland kan man behöva hjälpa och får ta lån för att komma dit, alltså lån hos banken.

Men sen så kan man också göra som mina grannar. De fastnade för en bungalow som är rätt modernt därborta. En trea med två sovrum och två badrum går på ca 1,500.000 SEK. Vilket jag inte tycker är mycket pengar för en helt nyproducerad radhus. Bungalow är ett slags hus men sitter ihop med flera som på bilden nedan. Grannarna däremot  fick lov att ta blancolån för att komma åt 30% av de där pengarna. Kanske inte är det bästa att rekommendera att ta lån på lån men de löste det på det viset och sen löste de av sitt blancolån så fort som möjligt. Nu är det avklarat och det enda de har är banklånet i Spanien. Smidigt och bra, det var bara nödvändigt att ta lånet här i Sverige för att kunna komma åt insatsen lite snabbt.

shoppa-maklare-Bento-Propeties

Här nedan är tex en 2a för 600.000 SEK med en svensk mäklare. Men obs att de hjälper inte till med bankerna eller andra ärenden! Endast med själva köpet.

Jag är helt förälskad i alla bostäderna i Spanien, stora hus som små bungalows eller lägenheter. Mitt tips om ni är intresserade av att köpa ett boende där är att ni gör sökningar på svenska mäklarfirmor först. Läser er till lite information, tar kontakt med någon som har köpt där (eller med mig), ber om tips och råd, tar fram en bostad som ni har som mål och sen tar kontakt med en mäklare. Om ni går genom min mäklare så behöver man ha alla papper från Sverige redan klara innan man tar kontakt med mäklaren. Sånt som deklarationer, lönespec etc. Sen går det undan!

Vore kul om vi sågs där!

Fastighet-spanien


Kommentarer


  1. Anonym 11 november, 2019 on 14:44 Svara

    Älskar Spanien. Ska du hyra ut lägenheten? Jag tror jag kommer om några år flytta till Spanien. Ha en fin vecka. Kram. Hoppas din gulliga familj mår bra. 😊

    • ♡ Diana ♡ 11 november, 2019 on 14:52 Svara

      Anonym: Tack fina. <3 Ja jag skulle verkligen vilja flytta dit, det finns i tankarna i alla fall, vem vet, kanske jag är där om nått år :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig