VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Helgmystips: Mangobiche (omogen mango)

Nu kommer ett ganska ovanligt ”Helgmystips” på bloggen. Oftast tipsar jag om hälsogrejer som kan ersätta bullar, godis och annat mjöligt och sockrigt. Men denna gång blir det en liten annorlunda helgmys.

När jag åker till Colombia och hälsar på släkten så är ”Mango-biche” något jag alltid måste få äta näst intill första dagen. Mina kusiner vet att de numera måste vänta på mig vid flygplatsen med en mangobiche i handen. 😀  Fina de är.

Häromdagen var E och jag inne på Matdax och handlade lite frukt och grönt, de brukar ha bra priser. Så ser jag en hel hög med Mango som är gröna, riktigt gröna (omogna alltså, för mango är vanligtvis, röd, gul, grön). Jag har testat förut men i när mangon importerats till Sverige har de oftast hunnit bli ganska mogna ändå och det är inte samma grej. De ska vara väldigt omogna, hårda. Jag fick en sån dile på att testa Mangobiche hemma och oj vad gott det var! Så denna fredag kör jag med Mangobiche till fredagsmyset, det bästa som finns.

Mangobiche lamadre helgmystips

Detta kräver inget recept, bara se bilden. Skär mangon i strimlor, lägg i ett glas tex och häll över lime eller citron om du inte har lime och en massa salt. 😀 😀 😀

Mangobiche Colombia helgmystips Lamadre


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig