VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Godis för 100 kr

God morgon ni alla med gott hjärta.

Jag vill uppmärksamma er om en sak som går snabbt. Nu när det är påsk så äts det mycket kyckling, ägg och annat påsk-traditionellt och det fick mig att tänka på ett mail jag fick från Läkarmissionen häromdagen. Det handlade om att ge bort kycklingar till familjer i Salvador för att motverka kriminalitet. Jag förstod inte vad Hanna på Läkarmissionen menade men så läste jag mer på deras hemsida om det och insåg att det har mycket med saken att göra…

El Salvador är ett av de fattigare länderna i Latinamerika, gängkriminaliteten är hög och många ser  brottsligheten som den enda utvägen att tjäna pengar. Det vet Roberto Linares. Hans familj har fått 25 kycklingar, foder och utbildning i djurskötsel och småföretagande. Men Robertos familj har fått ett bättre alternativ tack vare Läkarmissionens givare.

salvador kycklingar pasken

PÅSKTIPS: ge bort kycklingar som skydd mot gängkriminalitet.
Sms:a KYCKLING till 729 72 (100 kr) så får du en påskhälsning till din mobil, som du kan skicka vidare.
Dessutom får en familj i El Salvador ett kycklingpaket och chansen till ett nytt liv!

Jag vet att många av er som läser detta, tycker lite synd om de, känner någonstans att ni vill hjälpa till och sen stänger ner och fortsätter er dag utan att faktiskt göra det. Men tänk om vi kunde bara lite snabbt skicka iväg 100 kr som en påskpresent till de, inte bara fokusera på en kris utan hela världen som en kris, vad mycket bättre det blir i längden. Det kommer inte göra skillnad här och nu men i om vi gör lite här och nu så ser vi det längre fram. Som ett sparande, ett sparande för en bättre värld och framtid.

Självklart kan vi inte hjälpa alla och skicka pengar hela tiden. Men tänk på vad du la ut på godis igår så att alla grannbarnen kunde komma och knacka dörr.. det lär ha gott på ca 100 kr.

Love for each other 


Kommentarer


  1. Calle 26 mars, 2016 on 10:21 Svara

    Förbehåller mig rätten att ej stödja dödandet i El Salvador! Jag har ej! Skuld för orättvisor! Krig! Hat! Ps? Märkligt? All kopiering är förbjuden??? Av?Vem?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig