VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Veckans tanke: Hyckleri

tankar_asikter_dianalamdre_influencer

Vad många det är där ute som är Influencers (det nya ordet för Instagrammare och Bloggare) som hycklar om att stoppa mobbingen, om att inte hata, stoppa näthatet, stoppa nättroll etc.

Men sen läser man ändå rätt ofta om kända profiler som faktiskt mobbar, trycker ner, gör narr av andra kända personer eller andra personer överhuvudtaget.

Som tex Maria Skäringer som gör narr av Isabella Löwengrip i ett klipp på Instagram. Indirekt för man vet inte vem hon pratar om om man inte följer Bella, vilket iof många gör. Bella skrev om detta på sin blogg och att det måste ta slut, de här nedtryckningarna från kvinnor till kvinnor.

stark_power

Som tex Josefin Crafoord som otydligt lägger upp ett inlägg på Instagram om Gina Dirawi och att hon liknade en karaktär från  serien Dynasti (som är som Dallas för er som är så gamla och känner till det.. ) Man kan inte riktigt se om det är välment eller inte från Josefines sida men alla kommentarerna däremot som handlar mest om att håna och trycka ner Gina blev lite väl personliga. Om hennes näsa som måste vara opererad och att hon liknade Michael Jackson etc.

WTF vad irriterad jag blir, denna dubbelmoral och hycklande skitmänniskor! Hur vill man lära sina barn att inte trycka ner och mobba andra barn för att de har olika byxor än de senaste modebrallerna, för att de har konstiga frisyrer eller annat, när man själv som vuxen, som förälder, trycker ner en programledare för att hon opererat näsan, för att hon liknar Dynasti karaktärer etc.

-Jag tänkte cirkustema med en romsk touch

-Eller Michael Jackson?

-De jag inte fattar är att många vet inte vem gina är och vad hon har gjort och sakt om muslimer? många pratar här om henne som om hon vore en super star i svensk tv ???? hon har större näsa en Zlatan hon är mer vit en vad en ?spöke är hahaha och i går såg hon ut som en konstig fågel ?som ingen vill fånga ??????

Några av kommentarerna som kom in på Josefines sociala medier. Och vem la upp röda mattan för att dessa kommentarer skulle hagla in? Jo Josefine, för man kan inte direkt se om Josefine menar väl eller inte i sitt inlägg med att Gina liknade Alexis från Dynasti..

woman


Kommentarer


 1. Emma - På Smällen! 19 oktober, 2017 on 11:00 Svara

  Kloka människa! Du skriver exakt det jag tänker men har svårt att sätta ord på. Jag håller med dig till punkt och pricka! Jag har själv varit med om något som slutade i en slags mobbing och uthängning av kända profiler som anser sig vara ”the good guys”, feminister, etc. Det känns som dom där många av oss ser upp till egentligen är väldigt osäkra människor som bara måste trycka ner andra för att höja sig själva. Jag tycker det är märkligt att fler inte skriver om detta! Heja dig för att du gör det!

  • Diana - "La madre" 20 oktober, 2017 on 13:55 Svara

   Emma: Tusen tack fina för dina så otroligt underbara ord. Jag blir så glad av att läsa din kommentar.
   Och vad tryggande på något sätt, att inte bara jag känner så, att fler tänker som jag gör, ibland undrar man vad det är för fel på sig själv typ, för att man kan känna sig ensam i att tycka på vissa sätt ibland.. så härligt att höra att då andra kan hålla med.
   Kram på dig finaste och ha en jättehärlig helg. <3

 2. Emma - På Smällen! 20 oktober, 2017 on 23:37 Svara

  Det är inte fel på oss som känner så, det är fel på alla andra som inte fattar! Tjejer har alltid mobbat och gjort narr av varandra och när dom försvarar sig för sitt beteende så betyder deras försvarstal ungefär ”hon förtjänade det” eller ”hon har själv satt sig i den sitsen”. Det räcker att man blir lite mer framgångsrik än sina vänner för att man ska förtjäna en sån känga. Så tråkigt men många tjejer är tyvärr så. Vi får fortsätta vara oss själva och stå för det vi tror på och försöka att inte påverkas av dom som håller på på det viset. Jag tycker ofta du skriver tänkvärda och kloka inlägg så ha det i bakhuvudet även när du inte känner dig uppbackad ❤

  • Diana - "La madre" 23 oktober, 2017 on 07:18 Svara

   Emma: Alltså du är bara så fin! ❤ Bästa du. Tack för dina fina ord, ska absolut ha de i bakhuvudet.

 3. Kaffemorsans 25 oktober, 2017 on 08:56 Svara

  Håller med. Viktigt budskap. ❤ Nätet är överfullt av dessa onödiga kommentarerna och uthägningarna.

  Ha en fin dag
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig