VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ensamheten

Jag pratade med en vän H, häromdagen. Han är en person som ofta haft människor runt omkring sig, som ofta åker omkring överallt och syns, hörs, jobbat på nattklubbar och känner många människor. Men så pratade vi häromdagen om hur han mådde och då får jag höra att han känner sig enormt ensam. ”Ensam? Du känner halva stan”, är min reaktion då. Men det är som han säger, det är en sak att känna till alla i stan, att ha en massa telefonnr i mobilen och tusentals vänner på facebook. Men det är en annan sak att verkligen kunna ringa en vän, en äkta vän som bara vill lyssna på dig och höra hur du mår. Det finns det inte många och det är inte samma sak. Nä det förstår jag med, men det låter otroligt hemskt.

Att vara ensam trots att man känner hela stan.

Jag tror att det är många människor som kan känna igen sig i den känslan. Att ha många telefonnr och känna många är en sak men att faktiskt inte känna sig ensam, att ha genuina människor runt omkring sig är en annan och inget man kan ta för givet. Jag är glad att jag har J. nu när jag inte har Pindy längre. Hon orkade inte leva länger, det smärtar mig än idag, eftersom hon borde ha levt ett vanligt liv, friskt liv, med vänner och familj men så blev det inte. Hon orkade inte mer. Utan J hade kanske jag också känt mig ensam .. men å andra sidan har jag familj, min man och mina barn, mina föräldrar. Det gör att jag nog aldrig kan känna mig ensam tror jag. Jag är så tacksam att jag har min familj.

 

love_life_live_it_respekt


Kommentarer


 1. Sara 10 december, 2019 on 22:28 Svara

  Fy det skär i mitt hjärta nu. Ensam. Nej.. Jag smsade i dag men inget svar.. Tänker ringa i morgon

  • ♡ Diana ♡ 17 december, 2019 on 18:08 Svara

   Sara: Ja det är hemskt. Han är som han är, lite överdriven också för han gör väl inte så mycket för att vara mer social heller..

 2. Anonym 16 december, 2019 on 14:05 Svara

  När jag bodde hemna visste jag en man som satt ensam på julen så jag sa till mamma vi kan väll bjuda hem honom. Vi svenskar är för dåliga på sånt. Därför gillar jag spanien folk är mer öppna. Hoppas du får en fin vecka med inte för mycket stress. Ta hand om dej och kram.☺❤ viktigt att ta tid att njuta av livet också.

  • ♡ Diana ♡ 17 december, 2019 on 18:07 Svara

   Anonym: Vad fint av er, låter som en fin familj du har där.
   Just nu har vi massor på kontoret att göra men snart är det ledigt, jag hinner inte göra nått mer än bara jobba just nu.
   Kram fina du. <3

 3. Anonym 19 december, 2019 on 14:33 Svara

  Hej. Mamma och pappa är döda tyvärr. Saknar dom. Jag tycker det är skönt med plusgrader. När jag var barn var vi ute och åkte skidor och pulka till 22 på kvällen. Det var så kul. Nu sitter många barn vid sin data i stället. Men såklart många barn vill ha snö. Den kommer nog men tror inte i år. Men kan bli massor av snö januari till mars. Nu slipper iallafall djur och hemlösa frysa. Kram.

  • ♡ Diana ♡ 22 december, 2019 on 09:35 Svara

   Anonym: Gud så hemskt, beklagar sorgen och saknaden. :(
   Ja det var mycket bättre och roligare och hälsosammare förr. Jag mins också de där härliga vinterdagarna, så mycket kul. Nu är det bara elektronik som gäller. Trist.
   Mina barn är 8 och 9 år men de får inte ha mobiltelefon, de behöver inte det tycker jag.
   Jag hoppas också på massa snö i vinter. 😀
   Kram och ha en fin jul

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig