VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En självklarhet!

Jag tycker att det ska vara en självklarhet egentligen, det här ska inte ens behöva sägas. Men tyvärr så måste man det, för det är inte en självklarhet för alla andra där ute.

Många barn får tillbringa julen med föräldrar som dricker, tragiska berättelser och hemska minnen. Jultider för många, är att ta fram flaskan, få en ”anledning” till att få supa till det för ”vi firar ju”. Men alkohol påverkar oss, oavsett hur, så påverkar det oss och för ett barn är det extremt obehagligt att behöva se sina föräldrar annorlunda. Än mer att se sina föräldrar bråka, skrika, dra hemifrån, gapa, kasta saker och hota pga en äcklig fylla.

Jag hade turen att växa upp i ett fint hem som faktiskt inte hade alkohol i bilden vid högtider eller kalas, julen, påsken, stora middagar etc. Vid nyår, vid riktiga fester, ja men inte annars. Dom få gångerna jag minns mina föräldrar påverkade, kommer jag ihåg att det var en obehaglig känsla, att inte kunna prata med dom på samma sätt. Dom såg mig, dom var där men något var annorlunda. Tänk då dom som har föräldrar som går steget längre och transformeras till någon/något annat.

Jag tycker att det är en självklarhet att vi ska ge barnen en VIT JUL. Vad tycker du? Skriv under här.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig