VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

En helg i London

London är en storstad som ger besökaren fantastiska minnen, små guldkorn i det undermedvetna som förgyller tillvaron resten av livet.

Vid ankomst väljer vi att ströva runt i centrala London oavbrutet i flera timmar och förundras av denna fina stad. Det finns väldigt mycket att se och göra. Efter en stund börjar benen bli trötta och vi sätter oss på ett litet avlägset kafé och njuter av en cappucino och en sandwich.

Det gör väl för kropp och själ, och med pånyttfödd energi så vandrar vi vidare. Vi besöker flera små trendiga butiker med handgjorda exklusiva kläder, konst och andra vackra souvenirer. Vi inhandlar några fina souvenirer som kommer föreviga minnet av en helg i London.

bild 1

Premier League fotboll

Tyvärr så fick vi inte möjlighet att besöka någon fotbollsarena för att se något av Londonlagen spela fotboll. Biljetterna var slutsålda eller för dyra. Istället så besökte vi en pub för att äta lunch, dricka en pint Guinness och se på en fotbollsmatch på storbilds-TV. Vi är i stadsdelen Chelsea och upplever lite engelsk pubkultur tillsammans med några FC Chelsea supportrar som högljutt lever sig med i matchen. Till synes så är det många supporters som bettar på matchen i mobilen. De har kanske gjort sin läxa och läst om de bästa recensionerna av spelföretag.

Hyde Park

På Söndag eftermiddag så känner vi oss lite utmattade och väljer att besöka Hyde Park för att låta sinnena varva ner bland vackra planteringar och väldoftande blommor. Överallt är människor som njuter av helgen. Överallt är picknickkorgar och grupper som gemensamt utövar yoga eller någon bollsport på de öppna gräsytorna.

 

Hyde park har några intressanta inslag:

  • Speakers corner. Hyde Parks nordöstra hörna befolkas varje söndag av diverse individer som önskar framföra olika religiösa budskap till sin omgivning. Ofta är det budskap från välkända religioner, andra tillfällen kan det vara en tokig enmans religion som ingen annan människa förstår. Hursomhelst är det en intressant samling människor som utbyter visdom om allt möjligt och omöjligt.
  • Papegojor flyger omkring vilt i Hyde Park. Håller man fram handen med ett äpple eller nötter så blir man snart kompis med de vackert gröna fåglarna. De är väldigt orädda och tycker om att bli matade ur handen. Det sägs att Jimi Hendrix släppte sina papegojor fria, och det är dessa som nu har etablerat sig vilt över London.
  • Nyfikna ekorrar dyker också upp bland alla papegojor. Det är annorlunda ekorrar jämfört med de som finns i Sverige, de är gråa och lite större. De är väldigt charmiga och framfusiga, en klättrar snabbt uppför mitt ena byxben och ut på armen och tar en nöt. Ekorren hoppar smidigt upp i ett träd och påbörjar ett energiskt gnagande.

bild 2

Tunnelbana i London

Att ta tunnelbanan i London är ett litet äventyr bara det. Står man still på fel sida av rulltrappan så blir man vänligt och bestämt undanföst av stressade stadsbor som snabbt skyndar vidare. Åker man tunnelbana under rusningstider så är vagnarna fyllda till bristningsgränsen. Vi står helt fastkilade mellan andra resenärer med en främlings andedräkt kittlandes i nacken. Äntligen når vi stationen Oxford Street, och vi beger oss ovan jord igen för att upptäcka Londons långa affärsgata.

 

Madame Tussaud

Vi tar tunnelbanan till Barker street för att besöka det omtalade vaxmuseet Madame Tussaud. Utanför ingången slingrar sig en väldigt lång kö längs trottoaren, men vi låter oss inte avskräckas.

Som besökare får man äran att komma i närkontakt med sina stora idoler. Alla vaxfigurer är väldigt välgjorda i naturlig storlek. Väldigt många av vaxdockorna är så skickligt gjorda att de har liv i blicken. Man stelnar till för ett ögonblick, en viss tveksamhet sprids i kroppen om det faktiskt är en vaxdocka som möter ens blick.

Vi får äran att bekanta oss med en lång rad av celebriteter, kungligheter, sportstjärnor och politiker.

  • skräckblandad förtjusning infinner sig när man står intill skådespelarna i Twillight, man känner ett behov av att skydda nacke och hals i deras närvaro.
  • Bruce Willis och Arnold Schwarzenegger står bredvid varandra och tävlar om vem som kan utsöndra mest testosteron.
  • Kate Winslet och Leonardo DiCaprio är på väg att ta avsked innan Titanic sjunker ner i djupet.

London är ett fantastiskt resmål som inte gör någon besviken, ytterligare resor och livsstil finns att hitta här.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig