VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Definiera perfekt…

Morrn, morrn finaste ni. Hur har ni det denna gråa torsdags morgon? Det är ju riktigt härligt väder ute trots det gråa och det kommer nog att bli bättre faktiskt. Jag mår också bättre men ändå inte i närheten av att vara okej. Vaknade med huvudvärk och tungt att andas då förkylningen verkligen satt sig i bröstkorgen.

Idag har tjejerna en riktigt härlig dag i skola och förskola. Den ena har en tripp till Fjärilshuset och den andra har ett mini-lopp som hon ska springa idag. Så kul! Hon har varit så taggad inför loppet att hon frågat varje morgon vilken dag det är. :)

Men sen måste jag dela med mig av en känsla jag vaknade med idag trots vädret, trots sjukdom, trots huvudvärk.. Jag vaknade med känslan ”Jag älskar mitt liv”. Vet ni hur underbart det känns? Att tillåta sig, att ha tid att känna efter och verkligen känna, ”vad glad jag är över att leva det liv jag lever”. Jag säger inte att min morgon var perfekt, det är just det den inte var men trots det så känner jag bara ”jag älskar mitt liv, vad glad jag känner mig idag”.

Inner_Strength_thinking_positive_lamadre

Morgonen började med diskussion med en viss person utanför familjen, med små besvikelse över andra saker och så men helt ärligt, vem säger att din dag, ditt liv måste vara perfekt felfritt för att man ska må bra? Det finns inget felfritt liv, det finns inget som heter perfekt säger vissa. Fast det finns det ju, det är så att man kan definiera perfekt på olika sätt. För mig är ett perfekt liv även med det negativa, med krux och flux. För mig är perfekt en inställning, ett begrepp på hur man väljer att leva sitt liv. Det handlar ju om att kunna tacklas med problemen, att göra det bästa av det man har och även om man har problem kunna hålla huvudet högt och säga ”jag klarar det här..” Det handlar om att se förbi det negativa. Du väljer själv om du tänker stanna upp vid problemet och älta det fram och tillbaka tills du är nere i botten av depression eller om du tänker se problemet men ändå se allt det andra som är bra, som finns runt omkring.

Det här är självklart inte lätt att göra varje dag, varje vecka, varje månad. Förr eller senare hamnar vi i någon svacka och det är väl det som gör oss mänskliga, att vi är inte felfria, vi är inte allsmäktiga att kunna ändra på allt här och nu. Det kräver övning, att lära sig att leva såhär. Idag valde jag att ta den här vägen, att förbi se problemet, göra något åt det, lösa det så långt jag kunde och sen såg jag det som är bra i mitt liv. Att få packa matsäck till min ena dotter, att få krama och pussa henne och önska henne en fin dag på utflykten. Att få krama om min andra dotter och säga att vi ses snart på loppet (jag ska gå ner till ängen och hejja). Att ha en man som skickar fina morgonmeddelanden varje morgon under ca 10 års tid, fulla av kärlek varje gång. Det finns så mycket man inte SER utan bara TAR i sitt liv, men det handlar om att KÄNNA sakerna som händer.

Med det här vill jag be om ursäkt för ett långt inlägg men även önska er en riktigt härlig torsdag!

mar_sa_bra_bloggare_framtid_work_lamadre_diana

Bild från tidigare inlägg


Annons

Kommentarer


  1. Lilith - Livet efter Borderline 19 maj, 2017 on 11:08 Svara

    Jag har samma inställning som du. Mitt liv är långt ifrån felfritt, och just nu är det en del kaos och ovisshet. Däremot är det perfekt, för mig. Det är så mycket som är bra, och som är precis som jag vill att mitt liv ska vara. Och det gör att det är perfekt även om det inte är felfritt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig