VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Dagens generation

Jag blir lite rädd över hur man ska kunna kommunicera med dagens barn. På min tid så var man barn, man lekte och man pratade mycket. Jag kommer ihåg hur jag kunde sitta i timmar (!) med mina vänner på gården, i portar om det var kallt eller i tvättstugan för att värma oss. Vi snackade och snackade hur länge som helst men det var underbart. Jag vet inte ens vad vi pratade om men intressant måste det ha varit för man ville aldrig hem, haha.

Men om man ser dagens barn så kan de inte umgås utan mobiler.
När vi var vid majbrasan tex, så pratade man med flera grannar, vänner och barnens kompisars föräldrar. Alla hade en sak gemensamt, ”problem med mobilerna” som de kallade det. Vi pratade med de alla vid olika tillfällen så det var inget de visste att de hade gemensamt. Men mobilerna verkar vara ett återkommande ämne mellan föräldrar. Ändå är det ingen som sätter ner foten och har regler för sina barn.

mobil-telefon-influencer-sociala-medier

När vi får frågan ”har ni också problem med mobilerna och barnen?” Så svarade Eddie glatt ”nej faktiskt inte, vi har regler..” Och där stod jag stolt över att vi har faktiskt inte de problemen. MEN det är min räddning, för barnens vänner har ju mobiler och får ha de med sig överallt, vilket ändå skapar en osocialt umgänge och därmed en brist på kunskap kring kommunikation.

Då är min undran, hur ska man kunna prata med sina barn då? Hur ska man skapa en kommunikation, förtroende, tillit, öppen kommunikation som man behöver ha med sina barn inför en äldre framtid som kallas tonåren. Går det ens att ha en öppen kommunikation med barnen i denna generation? Barn som växer upp med en mobiltelefon i handen från 6 års åldern, är det ens möjligt att kommunicera med de när de är 13 år? Jag undrar jag.

influencer-blogg-lafamilia-kids-barn


Annons

Kommentarer


  1. Sara 9 maj, 2019 on 17:32 Svara

    Ha ha får mig ändå att minnas när jag fick min första tegelsten till mobil ! Vi sprang till porten på gården bredvid av någon anledning!? Och sätt och tittade på den i timmar..den va så värd å häftig med sin anten man drog upp. Ha ha

    • ♡ Diana ♡ 9 maj, 2019 on 20:17 Svara

      Sara: hahaha jaaa omg, vilken evighet sedan. Den tiden var nice, inget som hade spårat ur än.. HAHA vi drog till porten bredvid för att kunna sitta och stirra på den och inte skämmas säkert. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig