VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att våga säga upp sig

Hello! Idag har jag känt mig så inspirerad av en kollega som släppte bomben om att hen säger upp sig. OMG kände jag, det är drömmen, att få kliva in på kontoret, gå till sin chef och bara säga upp sig.
Nu kanske det låter som att jag har världens hemskaste jobb och det har jag verkligen inte men jag har ju andra drömmar och önskemål i livet, än att jobba som anställd på ett kontor 8 timmar och be om lov varje gång jag ska ta semester, ledigt eller vill sluta tidigt. Drömmen om att få ha mer frihet och kontroll över min egna vardag är enorm och när jag hör sånt som min kollega vågar göra, så blir jag både inspirerad och peppad till att köra på jag med!

Det som alltid skrämmer en är ekonomin. Ekonomin är den största boven till att vi människor inte vågar göra det vi vill och drömmer om. Vad knäppt egentligen för oftast löser det ju sig. Nu säger jag inte att man ska springa och ta ett snabblån för att överleva för det är inget jag föresrpåkar och tycker att man ska vara försiktig med lån till höger och vänster eftersom det sabbar även din kreditscore, här kan du ta reda på vad din kreditscore ligger på, men det jag menar är att har man disciplin och struktur så kan man göra det mesta man vill och inte ta skada av det oavsett om det handlar om att ta snabblån, säga upp sig, söka nytt eller köra på arbetssökande ett tag. Livet handlar om risker men ta de smarta riskerna, gör det du mår bra av och ha disciplin i det du gör så kommer det att bli bra och lösa sig.

office

Så vad händer då? Ska jag bara gå och säga upp mig? Nja, inte riktigt än, men den dagen kommer tro mig. Jag måste leva som jag lär och jag kan inte förespråka att man ska säga upp sig och leva sin dröm, jaga det liv man vill ha och allt men själv sitta kvar på ett ställe som inte ger mig mening i mitt egna liv. Det som får mig att må bra däremot, är att jag ändå trivs på mitt jobb så jag har inte panik men ibland behöver man just den där paniken för att kastas ut.

Dagen kommer när den är redo..


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig