VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Att ge sig själv tid

bloggare_blogg_gymlife_feelgood

God morgon på er! Idag vaknade jag med andra rutiner i vardagen som jag gärna vill testa och se om jag kan hålla i en vecka till att börja med. Igår fick jag en hajning över ”vad gör jag för att jag ska må bra?” Jag hade lyssnat på en podd som just handlade om att må dåligt och hamna i ångest. Nu lider jag inte av ångestattacker eller liknande men vi har alla våra små hjärnspöken. Och därmed bär vi ett ansvar över oss själva, vårt välbefinnande. Inte bara för vår egna skull utan också för de runt omkring oss som lider med oss i sin maktlöshet.

Men det är aldrig försent. Man kan börja precis när man vill, att förändra sitt liv. Vill man så sätter man igång, här, nu, idag. Mitt i veckan, mitt i månaden, mitt på året.

Jag kom hem trött igår, frusen och låg på energi. Orkade inte träna. Men så fanns det en liten röst inom mig som sa åt mig att om jag inte gör det här idag, så kommer jag att må så dåligt efteråt. Känna mig misslyckad för att jag gav med mig, gav upp och för att jag inte kunde ge mig själv 45-60 minuter av ett helt dygn. Vad är det egentligen? Vi ger vårt arbete 8 timmar, 10 timmar med resetid. Vi ger våra barn och vår partner mer än 4 timmar. Vi ger huset de övriga 2 för att städa och fixa disk etc. Men när och vart ger vi oss själva för tid?

Yogabok samarbete bloggare

En timmes träning är inget att inte kunna ge sig själv. Ja jag vet att det är svårt, ja jag vet att det kan bli stressigt. Men det går att lösa på olika sätt om man bara bestämmer sig för det. Det handlar om att komma över ett hinder som är stort i början men tillslut blir det mindre och mindre.

Så.. nu undrar ni vad det är jag tänker börja med på morgonen. Jag har laddat ner Yoga Girls app och ska börja med 5 minuter yoga varje morgon. När jag klarat det i en vecka så ökar jag den till 10 minuter (det är olika klipp i appen).. etc.
Jag började imorse, kändes konstigt, ovanligt men skönt att ha gett mig 5 minuter, till mig och min kropp på morgonen redan och sen börja dagen. Återkopplar om en vecka när jag klarat det.

love_life


Annons

Kommentarer


  1. anonym 30 oktober, 2018 on 18:17 Svara

    Funderar på yoga som utövas i varm lokal. Verkar jättehärligt för jag är frusen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig