VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Anonym bloggkärlek

Hur kan det bli så ”fel” ibland? På spanska finns det ett ordspråk som man säger ungefär:

”Säg mig vem du umgås med, så ska jag säga dig vem du är..”

Den betyder alltså att jag kan ”döma” dig efter den du umgås med. Lite sanning i det hela men inte helt och hållet och häromdagen fick jag det ännu mer bekräftat att det inte kan stämma. Vanligtvis så kanske man kan säga att umgås du med kriminella så är du mest troligen (behöver inte vara) också kriminell. Umgås du med festare så är du mest troligen själv en som tycker om att festa. Alltså kort sagt handlar det ju om att du umgås ju med de som har samma intressen som du själv har. Ganska logiskt, eller hur?

bloggkarlek_lamadre_diana

Men jag måste säga att så fel det kan bli med dömande och ordspråk ibland. Jag har ”träffat” en tjej som verkar vara så vansinnigt härlig, så stark och grym på alla sätt och vis. Tyvärr umgås hon med sällskap som är mindre bra, som skapar mer ovänner än vänner och det har säkert sin anledning till varför hon är som hon är men det går jag inte in på. Man kan ju tro att om den ena snackar mycket skit och är falsk så kanske den andra också är det. Det krävs ju två för att snacka skit, men egentligen inte. Det krävs bara en som snackar skit och en som lyssnar. Rätt eller fel? Vet inte, men det jag vill komma fram till är att jag insåg att bara för att denna tjej som jag ”lärt känna” umgås med någon jag inte vill veta av, betyder det inte att hon också är en falsk skitsnackare. För hon verkar vara en otroligt fin person, med en styrka som få och en målmedvetenhet som chockar. Hon har blivit en motivationshöjare inom träning i min vardag och en vän på nätet. Det tackar jag för. Vad härligt det är att lära känna nya människor! Man slutar aldrig förvånas över hur fina vissa kan vara. 

Om du läser detta så vet du vem du är, vill inte ”hänga” ut någon här. 


Kommentarer


  1. Sandra 28 april, 2017 on 16:09 Svara

    Förstår hur du tänker med att döma i förtid..

    Därför är det så kul när man blir motbevisad att folk kan faktiskt tänka själva och bete sig värdigt än att bara följa andra. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig