VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Alternativen här?

Så fort jag kommer till Stockholm så kände jag den första helgen att jag inte visste vad jag skulle göra med barnen. Nu sitter jag här och undrar samma, tre helger senare så vet jag bara inte vad vi ska göra med barnen. Jag vill inte gå till ett lekland, det är svindyrt här och man bränner lätt 500 kr på att bara betala inträda och knappt få i sig något att äta. Onödiga pengar nu när vi har andra planer framför oss. Men vi är väldigt väderstyrda här i Sverige, vi lever ju i ett rätt så kallt land så om det är regnigt och kallt så är det inte jättekul att gå ut till parken och titta på när barnen leker.

Det är sånt som kan få mig att sakna släkten ännu mer. Att ha tillgång till en massa familj, kunna ta bilen och åka över till en kusin, en moster, vem som helst för att bara ta en kaffe, leka med bebisen, byta miljö och komma bort lite utan att det ska kosta 500-1000 kr. Det saknar jag. Sen att värmen därborta gör det mer möjligt att göra saker är ju redan införstått. Eller bara gå till områdets pool, eller parkerna därborta har stora hoppborgar att leka i utan kostnad. Men som sagt, det är ett land av värme, det finns fler möjligheter då, vilket det inte gör här. Helt förståeligt men jag hittar inte tillbaka till vad vi brukade göra innan vi åkte, känner mig vilsen.

bloggare-resa

En kväll när vi var ute ”in the mall” och kollade lite kläder och saker så såg vi hur barnen lekte i vattenfontäner mitt ute på ”torget” mitt i shoppingcentrumet. Så himla coolt och barnen blev ju självklart helt lyriska. Att få leka där i vattnet, med kläder på och allt, mitt i allt, det blev självklart en rolig grej för de.

Men vad gör man i Stockholm? Vad kan vi göra idag? Bio, lekpark, lekland.. fler tips? 
Vad brukar ni göra på helgerna med barnen? 

resa-travel-familjeliv-kids


Annons

Kommentarer


 1. Karin 11 augusti, 2019 on 09:49 Svara

  Lekpark, parkour, minigolf, frisbeegolf, skogen och plocka svamp/bär, baka, spela fotboll, kubb, brännboll, åka till skolan och spela basket eller vad som finns på skolgården. Om vädret är dåligt pyssla inne. Lär dem sticka, virka. Spela kort, spel. Lär dem patienter.

  • ♡ Diana ♡ 11 augusti, 2019 on 09:53 Svara

   Karin: Ja om vädret tillåter så finns det massor att göra, det är det jag menar med att vi är väderstyrda. Men där sa du något, lära sig sticka och virka, det lät som en utmaning både för mig och barnen, haha. Ska kanske ge mig in i det till hösten 😉
   Åh kortspel är superkul!
   Tack

 2. Rodde 12 augusti, 2019 on 14:16 Svara

  Nu vet jag inte ….Men det verkar inte som att ni umgås så mkt med andra familjer ? Annars bara åka hem till kompisar och umgås, då brukar barnen hitta på allt möjligt att göra .

  • ♡ Diana ♡ 12 augusti, 2019 on 20:12 Svara

   Rodde: Jag brukar inte visa upp andra personer på bloggen då min psykiskt störda granne alltid trakasserade de jag umgicks med. Har valt att ha en blogg om mig bara och inte mycket om andra. Men vi är de som umgås mer med familjen än vänner, det har du rätt i. Barn måste väl kunna hitta på saker med familjen också, inte vara beroende av vänner. Vänner har de varje dag i skolan, från 7-16 mer eller mindre. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig