VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hitta en kontrollerad balans

I samarbete med Hittasmslån

Jag kan inte påstå att jag förespråkar smslån, det gör jag inte. Men jag kan absolut se det som en lösning av panik vid speciella tillfällen. Jag har märkt att det här samhället har problem med ”lagom”, trots att det kallas för ”landet lagom”. Men om något är tillåtet så kör vi så det ryker och missbrukar, tills det går åt skogen och blir förbjudet. Känner ni igen det? Jag har varit med om en massa saker som vi haft här, som sen blivit förbud på pga just missbruk. Rätt mysko faktiskt.

Men jag kom på en sak häromdagen när jag satt och prata med en kollega. Hon hade rakt av panik och skulle lägga ut pengar på en sak som var väldigt viktig för henne. Hon gillar själv inte sms-lån för att man lätt kan hamna i trubbel med de. ”Högra räntor och kan bli en vana” -säger hon själv. Men hon är otroligt ansvarsfull, organiserad som få och kände att hon bara måste för att komma loss.

Hon tipsade och ansökte om sms lån utan UC för att rädda sin situation och jag vet att hon kommer att betala av det där lånet illa kvickt så fort pengarna kommer in.
Om folk hade den disciplinen som den här tjejen har kan jag tycka att det är helt okej att låna smslån någon gång. Vi har väl alla varit där och behövt snabba pengar, så någon form av förståelse måste vi väl ha för att det kan behövas. Jag dömer inte henne, jag tycker hon är asgrym som vågar, som löser det snabbt och sen tar sitt ansvar och prioriterar att snabbt bli av med skulden.

Om det fanns fler som henne, så hade smslån varit en bra idé tycker jag. Felet är inte smslånet, felet kan jag tycka är, personerna som saknar kontroll över sina beslut och handlingar. Det är lätt att skylla på andra istället för att ta eget ansvar. Min far lärde mig tidigt i livet, att ta vara på ekonomin, inte ha skulder och absolut inte låna från vänner och familj. Något jag alltid hållit hårt fast vid.

money


Senaste uppdateringar från mig