VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

För många mål

I samarbete med Lendify.se

Ibland drar jag på mig lite för mycket mål i livet. Just nu har jag lite för många mål inom det närmsta året. Jag vill resa lite överallt men jag har för bråttom och kommer på det mesta rätt spontant och inte med tillräcklig framförhållning.

Just nu är vi inne på att åka bort en liten miniweekend när jag fyller år.
Jag har planer på att åka till Colombia inom max ett år (helst till nästa sommar)
Jag vill verkligen åka bort på solsemester med barnen sommar 2019.

julen.jpg

Att planera alla de resorna kostar över 100.000 kr. Bara Colombiaresan kostar ca 60.000kr (minst), att åka utomlands på solsemester med barnen kostar ca 30.000 kr och att dra på miniweekend kostar ändå ca 15.000 kr med fickpengar och allt. Vi har en del pengar men hur ska man tänka och planera, bränna allt på en gång eller ta det på kort? Betala för hälften av resorna nu och ta resten på avbetalning?

Lendify är en privatlåns aktör som erbjuder lån där pengarna kommer från privatpersoner som investerat i privatlån och deras mål är att utmana bankerna och mordenisera lånbranchen. Målet är också att förbättra ekonomin hos svenskafolket genom att belönar gott beteende så som med lojalitetsprogrammet Lendify Rewards – med den ska kunder samla poäng genom att t ex betala i tid och byta in poängen mot lägre ränta. Jag personligen tycker att det låter hur bra som helst, att man uppmanas till betala i tid och sköta sina räkningar genom belöning, lite löjligt att det ska behövas för det är för mig en självklarhet att betala mina räkningar i tid men jag vet att det inte är det för alla andra. Så om det nu behövs att göra såhär så tycker jag Lendify verkligen lyckats bra med sin idé.

Så att låna pengar från de och stötta de i sin idé är något jag absolut kan tänka mig i framtiden om det behövs. Som med mina resor, why not?

samarbete_semester


Kommentarer


  1. Linda 20 oktober, 2018 on 21:19

    Älskar att ha mål, ha något att se fram emot. Älskar att resa!

  2. Ekonomen 20 oktober, 2018 on 21:29

    Skulle aldrig betala en resa med ”pengar” jag absolut inte har! Allt som köps ska köpas med pengar som finns. Man ska spara sig till ”saker, resor osv”. Just nu är det billigt att låna pengar o tyvärr utnyttjar många av dessa finansiella institut situationen.. ge de ett max två år innan denna lånefest fallerar.. räntorna är Påväg upp!! Om man har 100.000 sparat o tror att man tjänar på att låna 100.000 istället för att använda sparmedeln då har man inte en ekonomisk plan överhuvudtaget.

    Man behöver fråga sig..
    1-vad sparar vi till????
    – Man kanske kan ha ett rese konto
    – Ett buffert konto för oförutsedda händelser.
    -bilkonto
    -nöjeskonto osv

    O så fördelar man sitt sparande efter sitt behov. O har man då 50.000 på sitt resekonto och 50.000 i övrig buffert då behöver man verkligen inte fundera på att låna för att betala en resa. För då finns pengar till resan o så finns det pengar kvar ifall något oförutsett skulle hända.

    Tror dessutom det känns mer befriande att åka på en resa som man vet att man inte har betalat med lånade pengar!
    Bara en tanke från någon som arbetar med ”privat personers ekonomi” o jag ser dagligen folks liv fallerera efter ”små lån” som inte är så små i slutändan.

  3. ♡ Diana ♡ 21 oktober, 2018 on 10:02

    Ekonomen: Själv tror jag också på att betala allt med faktiska pengar men det är inte alla som kan det och för de som behöver låna, kan det vara bra med de tips som det här företaget som ändå har en bra tanke bakom lånandet. Att svenska folket på något sätt hjälper varandra tycker jag är en bra idé.
    Men jag är glad för din skull att du inte behöver låna och att du har dina pengar. 🙂

  4. Ekonomen 21 oktober, 2018 on 22:11

    Vill verkligen inte låta otrevlig eller att du missförstår mig. Jag badar inte i pengar heller men jag använder endast de pengar jag har sparat ihop om jag ska resa eller köpa något. O har jag inte tillräckligt med pengar då får jag helt enkelt vänta o spara ihop lite till. Jag vill bara förmedla att det inte Är så positivt med den typen av lån.

    Du skriver att svenska folket lånar pengar till varandra o att det är positivt osv..
    Men i själva verket är det så här tex en rik person sätter in 1 000.000 kr den personen lånar alltså ut pengar till olika låntagare.. säg tex att 10 olika människor lånar 100.000 var.. de institutet som förmedlat tjänsten tar 10% i ränta från de som lånar pengarna. På ett år har institutet tjänat 100.000kr bara i ränta för den miljonen men de allra flesta människor betalar av lånet under flera år. Institutet tjänar alltså miljon belopp o dom som sätter in pengar får sin del av kakan.
    Så dem som redan har mycket pengar får ännu mer o dem som inte har lika mycket får ännu Mindre. ?

    Vissa av dessa lån har räntor uppemot 20%-25% det är att utnyttja en människa som är i ekonomisk svaghet. storbankerna i Sverige har krav på sig att inte låna ut pengar där ekonomin inte klarar av en viss mängd lån. Men istället kommer dessa mindre kredit institut till o lånar ut pengar hejvilt o får de låta lite fint o gulligt att man lånar av varandra ??‍♀️

  5. Anna 22 oktober, 2018 on 18:05

    Håller med om att det finns för få krav på de som lånar ut men Lendify är ett av de bolag som verkar gå i fronten för att ändra detta – https://www.realtid.se/debatt/ny-teknik-kan-stoppa-overskuldsattningen

Comments are closed.

Senaste uppdateringar från mig