VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

4 tips för att starta blogg

Jag måste ju säga att det är otroligt kul att försöka få med andra människor till att blogga. Idag försökte jag med en kollega och vi får se hur det blir, jag hoppas på att det blir något av det för hon har mycket bra att skriva om tror jag. Sen har vi en annan kollega, en vän här på jobbet som också börjat igen efter att jag pushat lite.. :)

För mig är ju bloggen en del av min vardag, kan inte leva utan den eftersom jag har en sån passion till att skriva och behöver göra det varje dag. Så det har blivit lite mer än en hobby, mer som ett extrajobb. Och ett jobb är det, för det är inget som kommer av sig självt, det ska man vara medveten om. Allt i livet kräver jobb, engagemang och vilja.

Ingen kommer att knacka på din dörr bara och ge dig ett jobb, följarna kommer inte bara plötsligt hitta dig om du inte ser till att synas. Vill man vara anonym så går väl det också till en viss gräns, men läsarna vill alltid se lite av dig ändå, för det är trots allt du som skriver. Så någon glimt av dig kan vara kul men inget måste såklart. Allt hänger på vad du skriver om.

personlig kalender almanacka lamadre blogg

Börja blogga for fun så får du se vart det leder.
4 tips om hur du snabbt kommer igång…

👩🏻‍💻 Välj en bloggportal bland alla som finns, det kan vara blogg.se, nouw.com, vimedbarn.se, alltförföräldrar.se, loppi.se, devote.se, etc etc eller så skapar du en egen blogg med eget domän via wordpress.com

👩🏻‍💻 Välj ett namn, jag personligen tycker inte om namn som man heter, om man tex heter något vanligt som ”Anna Nilsson” jag menar, inget fel med namnet, men det är inget som direkt lockar mig eller ropar på mig att klicka mig in på Anna Nilsson eller Karin Malmsten. Trixa med namnet i sånt fall, Nilzzon eller Malmen. Har du ett smeknamn sedan liten så kan du använda det också, tex Bubblan.. då kan du tänka tex Annas Bubbla eller Karin Bubblan… det sticker ut lite. Men ett tips, ett hett tips.. använd inte FRU eller Familjen xxx och din mans efternamn. Det blir otroligt jobbigt den dagen ni skiljer er och tänk realistiskt, här skiljer sig alla enl statistik så va inte naiv. 😛 Det finns flera såna exempel på större bloggare som hetat Fru eller Mrs eller Familjen … och sen splittrats och bloggen fick byta namn och riskerar därmed att tappa följare.

👩🏻‍💻 Försök att nischa dig men inte för hårt, ha max tre pelare att stödja bloggen på men jag skulle säga minst två för att inte begränsa sig för mycket.

👩🏻‍💻 Starta upp, använd alltid bilder, ingen vill bara ha text, och skriv från hjärtat. Snitta 2 inlägg per dag som minst i alla fall, men idealet är att hålla 3-4 inlägg om dagen.

 

Lightbox funny gullig lamadre lights lets do this


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig