VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

1 Nov – AllaHelgonasDag – Känslor

1 November 2014
Kära dagbok. Idag är det en sån där dag då jag tänker extra mycket på min vän Pindy. Idag är det en sån dag då jag vaknade med klumpen i halsen som gör så ont, en spänningshuvudvärk och en sån sorgsen känsla i hjärtat att jag tårarna bara rinner vid minsta tanke på min vän. Idag är det en sån där dag då jag saknar henne otroligt mycket och tycker så fruktansvärt synd om henne för att hon gick hemma ensam, sorgsen, olycklig och orklös att kämpa mer i livet. Tycker så synd om henne när jag ser det framför mig, hur hon gav upp, planerade allt och bara gav upp på livet, kärleken och alla dom människor runt omkring henne som verkligen älskat henne från djupet av våra hjärtan. 
Idag är det en sån där dag då mitt hjärta blöder för min vän Pindy. Jag är så sorgsen över att hon inte är kvar, vid liv, vid min sida. Idag är det en sån där dag.
God morgon kära läsare! 

Idag är det Alla Helgons Dag och det innebär en stor respekt mot dom döda. Att minnas dom genom att tända ett ljus vid deras gravplats, minneslund eller i hemmet för dom. Jag har hittills aldrig haft någon att tända ett ljus för här i Sverige och det har jag vart tacksam för. Självklart vill jag inte ha det, för det innebär att jag måste ha någon som dött i min närhet. Men tyvärr så har jag det nu, söta och fina Pindy, min vän sedan mer än 7 år tillbaka, en väldigt nära vän valde att lämna jorden alldeles för tidigt. Så idag när det är lite mörkare, ska jag till Skogskyrkogården för att tända ett ljus i minneslunden, precis som hon önskat att vi alla skulle kunna göra. Därför valde hon att inte ha en gravplats, utan finns nära tillhands för alla runt om i Sverige, via minneslunden.

Skogskyrkogården Allahelgona

Förresten, apropå Skogskyrkogården. Har ni vart där en 1 november- Allahelgona helg någon gång, på kvällen när det är mörkt? Det är bland det vackraste jag sett här i Sverige. Skogskyrkogården är stor, näst största kyrkogården i landet på yta men är den största i landet på gravplatser. Ett väldans stort tips, oavsett om ni har någon att tända ett ljus för eller inte, är att ta en promenix dit (det går knappt att parkera för det är sååå många besökare som kommer) och ta en långpromenad inne i kyrkogården med alla andra människor. Ni som tycker att det låter läskigt, var inte rädda för det är massvis med människor som åker dit för att se, fotografera, tända ljus och njuta av den vackra synen. Att se en hel kyrkogård upplyst av massvis med lyktor och ljus.

 


Kommentarer


  1. hannasliv 1 november, 2014 on 14:02 Svara

    SV: Tusen tack. En del är ljushållarna är från Indiska och sen har jag några från In & Finn. =) Perfekt när det inte kostar för mycket så man kan byta ut dom då och då utan att bli ruinerad.

    Och angående Skogskyrkogården så är det otroligt att vara där under kvällen. Magiskt på något sätt. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig