VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Midsommar 2018

mat_sverige_hogtid_familjeliv

vackert_blommor_flowers

Alltså inte så kul att ha en midsommar med jacka och inomhus. Men vad är svensk midsommar utan regn? Däremot hade jag väl önskar mig mer lätta kläder, lite mer klänning och kjol, sol och värme, utomhus och picknick. Men någonstans där trotsade vi regnet och begav oss ut för att spela lite badminton ute på fältet/parken. Vi satte upp nätet, spelade kanske i två timmar och försökte bli hungriga. Det fanns fler i parken som grillade och hade en mysig friluftsdag.
Men imorgon slipper vi i alla fall regn. Däremot är vi barnfria och ska träffa svägerskorna en stund. :) Så imorgon kanske det kan bli klänning.

Men imorgon är det en annan sak som är väldigt viktigt… Sverige matchen!!  Det är jag och min svärfar som kommer att sitta bänkade framför teven.

This post contains adlinks from Adviral

 

 

1. HERE / 2. HERE / 3. HERE / 4. HERE / 5. HERE

Kommentera

Annons

Glad midsommar! 

Ja då var vi framme vid midsommar ändå, en dag med kyla och regn, äkta midsommar. Känner ni det i luften, regn, rusk och skitväder. Kan inte bli mer midsommar än det här.

Vi ville ha picknick ute, dansa runt stången och bara njuta av att vara med familjen. Men istället får det bli en vanlig ledig fredag med gott att äta inomhus hos någon av oss och njuta av varandras sällskap. Inte fel det heller.

Lite synd bara för jag hade laddat med badmintonset, bollekar, helikopersnurror eller vad det nu än heter. Men vi ska nog hitta på något skoj att leka också. 😉

Önskar er alla en fin midsommar!!

midsommarstang_farstagard_2017

Kommentera

Annons

Pasqua organic

I samarbete med Mafiosopr 

Tankar och tips inför midsommarhelgen.

Nu börjar alla åka hem från jobbet, det är dags att ta ledigt, åka till sina landställen och få vila lite inför midsommar. Många svenskar ser midsommar mer som sveriges nationaldag än vad själva 6e juni är. Jag håller nog med, det är en stor dag för svenskarna och det är mysigt med firande. Att låta barnen dansa runt stången, alla är med på att hoppa, sjunga små grodorna och äta gott.

Men en sak som många vuxna glömmer är att dricka med måtta. Det är en familjetid, att dela med familj och vänner, därbland sina barn. Har man barn ska man vara försiktig med alkoholen tycker jag. Att ta två glas vin, kanske tre, det kan väl räcka? Man vill väl minnas kvällen, må bra dagen efter, skippa ångesten och den där ”åh nej vad hände igår egentligen…

barnen leker husliv radhus familjeliv bloggare Lamadre

Varför tänker ingen på barnen? Hur mår barnen av all fylla, av att se sina föräldrar stupfulla och bete sig helt annorlunda mot vad de brukar vara? Tänk på barnen, ta lite ansvar, lämna bort de om du inte kan hantera alkohol, var ärlig mot dig själv. Men med det sagt säger jag inte att man inte kan ta 2-3 glas under hela kvällen på midsommar, ta det lugnt bara.

Drick med måtta, drick med ansvar. 

Så därför tänker jag tipsa om ett organiskt Chardonnay som är otroligt svalkande gott. Otroligt gott att bara ta ett eller två glas till maten. Roligt nog heter den Pasqua, som betyder påsk på spanska men den funkar precis lika bra på sommaren också. 😉

 

 

chardonnay

Pasqua Organic Chardonnay, italienskt vin

Produktinformation
Pasqua Sanzeno Chardonnay
Artikelnr: 2907
Land: Italien, Venetien
Pris: 219 kr
Alkoholhalt: 12,5%
Råvaror: Chardonnay 100%
Ekologiskt: Ja
Kommentera

Annons

Blir bara så ledsen

Den där mannen, ni vet, han som leder USA. Jag avskyr han så starkt. Vilken äcklig människa han är. Han borde brännas tillsammans med pedofiler. Inte för att han har något med pedofili att göra, utan för att han är typ lika lite värd i mina ögon som de är.

Hans vidriga sätt att ”skydda” Usa, att skydda landet var att separera 2000 barn från sina föräldrar, där den yngsta som rapporterat varit 8 månader gammalt. Hur kan man göra så? Hans nya regel om ”noll tollerans” som gav order om att alla familjer som når gränsen mellan Mexico och Usa ska tillfångatas och separera barnen från föräldrarna. Det ska vara noll tollerans enligt honom, men det är inte humant. Det är inte mänskligt att bete sig så, hjärtlöst, sorgligt, vidrigt.

Nu skriver han på (enligt vad  han säger att han ska) ett papper som häver detta. Men varför gjorde man inte det redan i början? Skadan hos dessa 2000 barn är redan skedd. Hemskt.

Trump

Kommentera (1)

Annons

Mitt psyke skriker

Morgon på er finisar.
Alltså vad hände med sommaren, det var alltså för bra för att vara sant, vädret alltså. Många trodde verkligen att nu är sommaren räddad.. ja jag var ju skeptiskt som alltid, jag menar, det är inte första gången sommaren kommer i maj och hösten i juni-augusti. Allt är bara upp och ner. Tur att vi bokat utomlandsresan redan. 😛 Jag är så laddad, psyket skriker efter ledighet, att få packa, att få sätta sig på flyget och dra. Snart så.

Tills dess får jag köra på samma samma.
Fast imorgon är det ju midsommar! Vad har ni för planer?
Vi skulle ju ut göra picknick vid någon stång och låta barnen ha partaj men med tanke på vädret så vette fasen.
Sen på lördag har vi planer utan barnen och sen är det tok vila, bara ligga raklång och stirra upp i taket hela söndagen. 😀 Fast om jag känner mig själv rätt, så kommer jag inte klara av det mer än 20  minuter.

Ska ligga på soffan och fundera på vilken strandväska jag ska ha 😛

This post contains adlinks from Adviral

 

 

1 – HÄR / 2 – HÄR / 3 – HÄR / 4 – HÄR / 5 – HÄR / 6 – HÄR

Kommentera

Senaste uppdateringar från mig