VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Tänk igenom ekonomin

firande_fodelsedag_bloggare_alltforforaldrar

samarbete-blogg

Det är mycket jag önskar att göra i mitt liv. Framför allt ge mina barn alla möjligheter för att skapa sig ett bra liv, jag vill föregå med gott exempel. Alla gör vi misstag, snedsteg, dumma val, sämre val i livet men det är ändå värt att ta lärdom av det vi går igenom. Jag har alltid varit en person som vill mycket och många gånger på en och samma gång. Jag har inte tålamod att vänta och det leder mig till lite mindre bra och rätt impulsiva beslut. Jag är inte stolt över de beslut jag tar men jag tror det handlar mer om att man ska ta de rätta besluten om man nu måste ta de överhuvudtaget. Jag vill däremot säga att jag tänker igenom det jag gör i dagsläge, jag har lärt mig att se över vilka beslut jag tar och inte tar, speciellt ekonomiska.

När det kommer till ekonomi så kan man lätt flippa, man förhastar sig och tar ett lån som man trodde var smart. Eller så tar man krediter som man tror sig komma ur närsomhelst. Min man tror inte på krediter, han är strikt och hård med att vi ska leva med de pengarna vi har. Men även han har ibland känt att det är ju lättare att ta en kredit på tex den stora 75″ teven tex. Som tur var så gjorde vi inte det men jag har bekanta som är duktiga på att ta många lång, avbetalningar för att komma ur snabba knipor. Det slutar sen med flera lån på olika håll, med dyra räntor och rätt så oplanerade utgifter.

Jag kan tycka att man ska försöka (om man nu måste ta lån) jämföra och få rådgivning om man kan det, så att man inte tar fel lån, med fel kriterier. Våga läsa, våga be om rådgivning och Moank tex erbjuder rådgivning för att man ska lära sig att hålla koll på sin ekonomi, så att man vet vad man lägger sina pengar på. Det är bra, vi behöver en liten utbildning i vår egna ekonomi då och då, för att lättare hålla vår budget i livet. Måste du ta ett lån? Ta det två vändor, läs igenom alternativen, be om hjälp, rådgivning, tänk det två gånger och sen ta ett beslut.

Kommentera

Annons

Grattis K

God morgon i Colombia men God eftermiddag i Sverige.

Vi gick upp 5:30 och gick till gymmet (10 minuters promenad) och körde 40-45 minuters armpass och sen 20 min cardio och sen hem igen.

Idag är det ingen vanlig dag för det är min lilla tjejs födelsedag! Hon fyller 8 år och jag är glad att kunna fira henne här i Colombia.

fodelsedag

Vi är på väg ut snart för att handla det sista inför kalaset lite senare. Vi blir ca 20 släktingar men tyvärr så är det inte många barn kvar i släkten. De flesta är äldre och tonåringar men de är underbara med barnen. Vilken enorm skillnad det är på barnen här i Colombia och i Sverige.

Bloggar upp fler bilder lite senare eller imorgon.

Kommentera

Annons

Hemlösa hundar

I samarbete med Hansesgården

Vi går rätt mycket här i Colombia, samlar på mig så mycket steg jag bara kan. Siktar på 10.000 steg per dag men toppar med 12.000 många gånger och ibland under målet. Något vi ser mycket av här är grönskan, mycket skog, träd, palmer, grönt trots att landet är väldigt varmt. Men sen har vi upptäckt annat också.. Det finns så många gatuhundar här i Colombia. Självklart är det annorlunda från stad till stad men just nu är vi i en stad med väldigt många sådana. Vissa är dessutom med tjock päls, hundar som borde bo i kallare klimat, inte i såna varma som denna. Men nu är de här och de flämtar av värmen och då kom jag på att det finns en hundbutik på nätet som har bland annat kyldukar för hundar. Egentligen har de allt från en duk till halsdukar och halsband som kyler. Det vore ju verkligen något att sätta på alla söta små hundar här omkring. Så himla synd om hundar som har så mycket päls, har de tur så har de en flod att doppa sig i men annars vet jag inte hur de gör.

Sen finns det, i vissa områden, jättesöta hundar med valpar och de vill man ju bara stoppa ner i väskan och ta med sig hem. Man önskar att rädda de alla men det är ju en omöjlighet, livet är som det är.

samarbete

Apropå djur och hundar så ska jag se om jag hittar något liknande till min kusins hund. Hon har två stora hundar, kan inte rasen men de är stora och gråa, korthåriga som tur var så det är inte jätteproblem med värmen men ändå rätt påfrestande med 30 grader varmt eller mer, för en hund. Så något liknande vore ju bra att hitta, en kylarduk att ligga på eller en liten hundpool haha.

pool vovve-pool

Kommentera

Annons

Linbana i Colombia

När vi var i den där staden Manizales så fick jag även chansen att åka en linbana (vet inte om det kallas så).. Men herre Gud vad läskigt det var, alltså det var högt ovanför marken och det är ju inte så att man litar på att det är supersäkra saker heller. Men visst är det det, det är bara jag som larvar mig.

Det var en härlig upplevelse med familjen och barnen var spända och rädda samtidigt haha.

el-cable-manizales

Nu när vi varit tillbaka i värmen i staden Cali så vill jag bara befinna mig i poolen hela tiden men tyvärr så har lillan börjat bli förkyld. Underbara AC. Så nu vet jag inte vad vi kan göra, bada? Inte så bra kanske. Lekland? Bara Ac hela vägen. Vet inte. Hon behöver nog bara vila men hur kul är det de sista semesterdagarna.

Jag vet inte vad vi ska göra idag, förmodar att vi trotsar allt och åker och simmar ändå. Hon får vila i skuggan. Men sen måste jag handla det sista till hennes kalas också, hon fyller år på onsdag. Spännande!

Ha en fin dag.

blogg-familjeliv

Kommentera

Annons

Måndagslistan i Colombia

God morgon Måndag. Konstigt det känns att göra måndagsinlägg när man inte ens vet att det är måndag typ. Men visst är det det. Måndag och det kräver en måndagslista full av härliga tankar och tacksamhet.

tacksam-livet-life-strong-latina-beautiful

 

💜 Idag är jag tacksam för att jag är med min släkt och familj i Colombia. Jag älskar att vara här, att besöka alla, att känna den här ljuvliga värmen, att bada varje dag och höra billjuden, musiken, folket, rörelsen, allt. Jag älskar allt. Jag mår så bra här!!

💜 Idag är jag också tacksam för att jag har så fina barn, enkla och härliga. Man kan sitta i 5-6 timmars bussresa men de klagar inte. Man kan flyga 22 timmars flyg men de klagar inte. Inget klagomål, inget tjat. Det är otroligt vad jag är lyckligt lottad.

💜 Idag är jag även tacksam för att vi har ork och flyt att ta oss upp 5:30 på morgonen på vår semester, för att orka träna på gymmet klockan 06-07. Det är amazing att vi orkar men jag är så stolt. :)

Ha nu en fin måndag.

Kommentera

Senaste uppdateringar från mig