Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

1 år och 8 månader

Längesedan jag skrev något nu!

Händer så himla mycket med C just nu. Han lär sig minst ett ord i veckan typ!

Ord som han kan säga och som han säger väldigt mycket är:

Mamma, pappa, tack, hej, nej, ja, boll, bil, lastbil, kaka, hoppa, Caesar, gul, blå, sitta där, titta, bolibompa (bompa), bygga, ett, två, kiss, bajs, mål, moln, katt, gung gung, anka, fotboll, oj, myra, backa… de är säkert fler men kommer inte på just nu :p han har börjat lägga ihop två ord som ”mamma där” ”bollen där” osv. DSC01348DSC01255sedan förstår han ju såklart väldigt mycket mer men han kanske inte säger orden än. Han gör sig förstådd och vi vet i princip alltid vad han vill/menar när han gör någon gest eller säger något som inte är riktiga ordet.

Numera lägger vi honom i sin säng och säger godnatt. Så somnar han själv ☺ ibland kan han komma ut så man får göra om proceduren ett par gånger, men brukar gå riktigt bra! När han vaknar klättrar han ner från sängen, öppnar sin dörr och promenerar in till oss. Han börjar kännas så stor! Just nu har vi börjat försöka med pottan. Det går inte så bra än men kan nog bero på mig och Victor, vi har inte gått in 100%. Tror egentligen det måste vara allt eller inget när det kommer till potträning.. men det ger sig! Han gapar ordentligt och säger Aaa när vi borstar hans tänder. Inte många kvar innan han har alla för övrigt.

Han kan hoppa väldigt högt (jämfota) och många kommenterar hans bollskicklighet (han kan kasta upp bollen i luften och sparka till den innan den slår i marken). Haha låter som skryt men vill bara dokumentera hans framsteg! Och ja, jag är stolt över lilla Skruttsar. Dock krånglar han mycket med maten.. han sover oftast kl. 19.30-07.00 på nätterna (vaknar inte och äter inte på nätterna sedan han var typ 7 månader) och sover fortfarande 2h mitt på dagen, oftast mellan kl. 12-14.

DSC01267DSC01209DSC01098

En reaktion på ”1 år och 8 månader

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *