Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Ont i Mammahjärtat

DSC07483 DSC07484 DSC07485 DSC07497 DSC07498
(Lilleman har fått sin första keps, tror/hoppas den ska passa i sommar)

Samma dag som lillen blev 3 månader var vi på BVC.
Vågen visade på 7260g och längden var 62cm. Sedan togs det vaccin. Usch. Jag satt med Caesar i knät och och så fick han två hugg med sprutorna, ett i vardera lår samtidigt. Han blev ledsen men det gick snabbt över när en av tanterna tog fram en skallra.
Efter BVC-besöket knallade vi hem till Kerstin och lilla Judith. Bäbisarna sov gott i sina vagnar i deras garage medan jag och Kerstin fikade inne i deras hus.
På kvällen blev han rejält ledsen. Antar att han hade lite feber av sprutorna och kanske lite ont. Han grät och grät. Låg hud mot hud i soffan och sjöng sånger, till slut lugnade han sig och ett litet leende visade sig innan han somnade av utmattning.
DSC_7417
Chokladtårtan med  Marsbitar som Kerstin bakat

Caesar har äntligen börjat skratta! Första lilla skrattet kom hemma i torsdags. Han lekte med en ny leksak i sängen och råkade slå sig i ansiktet var av jag skratta till, det tyckte han var roligt. Fint med skadeglädje 😛
DSC07468

Dagen efter var vi på mitt jobb och Maimona som lockade till sig hans första leende för flera veckor sedan fick honom nu att kikna av skratt! Tog dock upp mobilen för sent och fick bara med ett sista litet skratt på film.
DSC_7441 DSC_7445
Redo att åka till mammas jobb

När Caesar hoppar på min mage har han börjat lyfta benen varje gång han lämnar marken. Ser ut som han gör små grodhopp!

Vi har köpt en liten stol som man fäster på bord. Lätt och smidig att ta med! Dock orkar han bara sitta korta stunder än så länge. Har även köpt en bumbostol (tror de heter så) då de tydligen ska vara så extremt populära bland bebisar. Men Caesar har för tjocka lår så han kom inte ner i stolen, trots att de är för 4 månader och uppåt..
DSC07476 DSC07475

Jobbigt nog har lillkorven blivit sjuk. Riktigt sjuk. Snoret rinner,rosslande andetag och rejäl slemhosta.. Hänger han över min axel är slemmet så långt att det når ända från hans lilla mun ner till golvet. Det är så slemmigt att jag kan ta tag i det med handen och dra ur honom slem. Rent ut sagt fruktansvärt. Han har varit ledsen och trött men sovit rätt bra på nätterna (så länge man gungar hans spjälsäng). Jag har därför sovit dåligt då jag tyckt det varit bättre att han får sova sig frisk. Jag har ändå varit så orolig över hans andning så svårt att sova på grund av det.. Det går åt rätt håll i alla fall, även om han fortfarande är snorig och hostar.
DSC07464
Lilla sjuklingen..
DSC_7418

Natten mellan lördag/söndag sov han 7 timmar! Vi hade varit hos Anders och Mickan och blivit bjudna på middag och mellomys. Lilleman var på toppenhumör och höll låda hela kvällen. Somnade gott i vagnen på väg hem och sov sedan ända fram till 6.30. Jag fick gå upp och pumpa två gånger då min kropp inte riktigt är van vid att inte amma minst inom 3h..
DSC_7421 DSC_7426 DSC_7425
Pyjamasmys och full rulle hos ”grannarna”

Whiskyrummet är i det stora hela färdigt! Blev riktigt snyggt med nya golvet. Victor hittade en serie vitrinskåp, var av vi ska fylla det ena skåpet med vedträn till den öppna spisen. En del av skåpet tog vi till Caesars rum nu letar vi möbler på blocket. En soffa och en fåtölj i ”Chesterfieldkänsla” är vad vi är ute efter. Det ska även upp hyllor på väggarna där alla flaskor ska stå samt en gardin/skynke som Monica håller på att sy. Gardiner ska fästas i taket framför de fula rören så att de inte syns men ändå är lätta att komma åt om det skulle behövas i framtiden.
DSC07146 DSC07382 DSC07381
Här är det spacklat och målat
DSC07506 DSC07504 DSC07507
Golvet och vitrinskåpet på plats
DSC07503

En firma har varit här och checkat inför dräneringen. Han var väldigt positiv och vi har fått ett kostnadsförslag. Ska ta hit någon mer och jämföra innan vi bokar in dom. Om det blir dom hoppas vi de har tid i maj, efter Caesars namngivelsekalas.
DSC07479 DSC07481 DSC07508
DSC_7437

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *