Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Faser

DSC_7376
Se så stor han har blivit! :O

Under ett par dagar har Caesar varit riktigt jäkla jobbig faktiskt.
Konstant övertrött och grinig. Betett sig som en riktig liten bebis har han gjort 😉
Sovit dåligt och oroligt. Legat och flaxat med armarna och därmed slagit sig själv i ansiktet och vaknat gång på gång.
Vägrat sova själv eller ens ligga ner en liten stund. Velat bli konstant kringburen.
Förmodligen har han gått igenom fas 3 nu (köpte boken ”Att växa och upptäcka världen”) så nu har jag lite bättre koll på varför han blir så orolig och ungefär när det sker och vad som sker.
Och äntligen är det över! (förhoppningsvis)
DSC_7357
Kinderna<3

Inatt åt han 22.20 och efter han somnat sov han till 02.30 helt själv i vagnens liggdel, utan avbrott (han har sovit i den för att vi lättare ska kunna få honom att somna om, bara gunga den i handtagen, annars vaknar han så lätt när man lägger ner honom efter att ha gått runt och guppat honom till sömns). Efter 02.30-matningen sov han sedan till 05.30, åt och fick ny blöja, sov sedan till 08. Jag kände mig helt utvilad!
Vi gick upp och medan han lekte nakenfis i babygymmet tog jag på mig kläder. Kl. 9.00 var vi utanför dörren och gick en långpromenad på 1,5h i solen. Underbart! När vi kom hem passade jag på att dammsuga och svabba i källaren medan Caesar fortfarande sov i vagnen.
När han vaknat fick han ligga naken i babygymmet igen medan jag lagade lunch och diskade 🙂
Efter att båda ätit, myst och lekt lite somnade vi i sängen vid 14.30 och dåsade till Virre kom hem från jobbet strax efter kl. 16. Helt perfekt dag 🙂
Hoppas innerligt att han sover lika gott inatt igen.
DSC_7374

Vad har hänt mer?
I tisdags var vi på återträff med föräldrakursen.
Morgonen startade kl. 8.30 med ett bad för Caesars del. Kl. 10 var han trött men jag misslyckades att få honom att somna innan det övergick i övertrötthet. Han skrek och grät fram till kl. 12.30 då han somnade som en stock lagom till att Caesars farmor och gammelfarmor kom på besök 😛 Sedan sov han till kl. 14. Då var det blöjbyte ocg dags att promenera till BVC.
7 stycken bebisar dök upp var av Caesar var den äldsta. En dag efter kom Judith (som förövrigt väger 7kg nu så Kerstin måste ge vatten istället för bröstmjölk vid var tredje mål haha). 7 dagar efter kom lille Olle som hade lika mycket men längre hår än Caesar. Sedan fanns det en liten Noa, Linnea och två till som jag inte minns namnet på. Alla bebisar sov utom Caesar i början. Vi satt i en ring och presenterade oss själva och bebis, väldigt trevligt faktiskt 🙂
Caesar var fortfarande extremt övertrött och hoppade i mitt knä den hela första timmen, fick höra av en och annan att jag hade en väldigt aktiv pojke, precis innan vi skulle gå somnade han 😛
DSC_7353 DSC_7356

Jag har börjat träna lite smått. Med andra ord tar jag en PW med barnvagnen och om Caesar sover eller är villig att ligga i sitt gym så gör jag lite styrkeövningar såsom knäböj, sit-ups, armhävningar och dylikt.
DSC_7365DSC06877

Caesar är livligare och sparkar och sprattlar som en tok i babygymmet. Han har nyligen börjat att föra ihop sina händer och suga på dom.
Så gulligt när han ligger med händerna ihop 😀

DSC_7347 DSC07348 DSC_7346
HotRod-Tishan på hemma hos mormor såklart 😉
Caesar fick ett par solbrillor av henne när vi var där och hälsade på i förra veckan haha

Tyckte jag hade så mycket att skriva men nu kommer jag inte på någonting..
DSC06874

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *