Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Rutiner

DSC07312

Vi har börjat lite smått med sovrutiner till Caesar.
Kl. 20.00 varje kväll ska vi numera försöka natta honom i sin spjälsäng som vi flyttat in till vårt sovrum.
Det har faktiskt fungerat helt otroligt bra!
Första natten (i lördags) var han fortfarande vaken men trött när jag lade ner honom, klockan var då strax innan midnatt.
Vi låg och prata en stund och gav honom sedan nappen. Satt kvar tills jag var säker på att han sov. Sedan vaknade han först vid 04 för mat och blöjbyte. Somnade om igen och sov sedan till kl. 06 då jag tog upp honom och så fick han sova på mig fram till kl. 09 🙂
Dagen efter gick det inte lika bra då han vaknade stup i kvarten av magknip, så då fick han faktiskt sova på mig.
På måndagen nattade vi honom kl. 20. Då sov han fram till kl. 22 för mat och direkt efter lade jag ner honom igen då han somnat om vid bröstet. Sedan sov an fram till kl. 04 då jag tog upp honom och så fick han sova på mig sista timmen.
Vi skulle nämligen gå upp kl. 05 på tisdagen för att åka tåg till Skövde.
Otroligt skönt att faktiskt få sova så mycket ”själv” i sängen. Den känns så mycket större 🙂

DSC07313 Screenshot_2016-01-24-21-38-34

Jag var ganska nervös inför tågresan. Mest för att han skulle bajsa ner sig (vi skulle åka sådant gammalt tåg som har minimala toaletter) Så det skulle inte vara lätt med blöjbyte.
Victor skjutsade in oss och hjälpte oss på med vagnen, vilket var lättare sagt än gjort. Hög smal trappa..
Konduktören stod bara och titta på.
När hon kom och tog min biljett frågade ja om hon kunde hjälpa mig att få av vagnen framme i Skövde, var av hon irriterat svarar något i stil med ”det kan jag verkligen inte lova, sånt ska man ha tänkt på innan, jag hjälper dig i mån av tid”.

Caesar skötte sig exemplariskt hela tågresan. Han låg på mitt bröst och pratade hela tiden fram tills det var 30 min kvar. Då somnade han.
När det var 15 min kvar satte jag på mig ytterkläderna och packade ner Caesar i vagnen och ställde mig sedan och blockerade hela gången. Kommer inte jag av ska ingen annan komma av. Men det gick bra, en snäll kille erbjöd sig att hjälpa mig att lyfta av vagnen när vi kom fram. Konduktören såg jag inte röken av.

Lillen fortsatte att sova i vagnen hela promenaden hem till mamma. Sedan blev det mat, blöjbyte och lite mer sömn. Han hälsade lite snabbt på mormor innan vi knallade iväg till Sandra för att hänga med henne, Cornelia och Malin. Väldigt trevligt!
Tänk att det kan vara så stor skillnad på bara 5 veckor. Cornelia kändes mer som ett barn medan Caesar fortfarande känns som ett spädbarn.
Blev sedan en kvällspromenad hem tillsammans med mamma och Göran.

DSC07327 DSC07329 DSC07328 DSC07331

Inatt har han sovit sådär. Vaknat ofta och har velat ha mat minst varje timme, ibland gick det bara 45min emellan. Men sömnen har han tagit ikapp nu då han sovit på soffan mellan kl. 11-14.

DSC_0394 DSC07339 DSC07340

DSC07337
Ser ut som Caesar skriker men han skrattar faktiskt 😛
Riktig gladfis tidigt imorse
DSC_0397 DSC_0399

Nu ska vi strax knalla iväg till våmb 🙂

Lite nyheter. Caesar pratar mer och mer, han har börjat gilla att sitta i babysittern så nu kan han roa sig där medan jag till exempel lagar mat. Han har börjat äta/smaka på allt som finns i hans närhet. Där med är hans händer numera konstant nersölade i saliv.

DSC07309 DSC07294

DSC07298 DSC07296
Här leks det ”vem är högst i huset”

DSC07305
Posar Caesar
DSC07303 DSC07300
Lyxade till det lite i söndags 🙂
Jag klarade bara att ta två sippar av vindet dock. Tycker fortfarande bättre om läsk/saft..

DSC07299
Avslappnad kille

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *