Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

ZzZzZzz

DSC07290 DSC07291 DSC07202 DSC07201
Alltså lillen sover så bra!
Han sover mycket, länge och själv för det mesta numera.
Inte länge sedan som han vakna varje gång man la ner honom någonstans.
Nu sover han så gott i soffan medan jag kan laga mat, äta, vika tvätt och städa :)
Monica lyckades till och med att få honom till att somna/sova i sin spjälsäng då hon var barnvakt medan vi målade om whiskyrummet :)
DSC07148

DSC07198
Har en känsla av att detta fortfarande är hans favorit-sovställning. Speciellt om han är ledsen/övertrött.
Men han börjar bli för stor för att sova så 😛

DSC07192
Älskade lillrumpan!

DSC07174

I onsdags gick vi och lade oss för natten kl. 22.
(Som vanligt blev han orolig just när vi ska gå och lägga oss, vet inte riktigt vad vi gör för fel men han blir 90% av fallen skrikig/arg/ledsen just när vi går till sängs. Får se hur vi ska jobba bort det. Efter ca 30min brukar han dock lugna sig och bli glad för att sedan somna kort efter).
Han vaknade varannan timme för mat och något blöjbyte men somnade om direkt varje gång. Så höll det på till kl. 22 på torsdagen. Han sov alltså mer eller mindre ett helt dygn!
Tröttkorven.

PicsArt_01-22-06.46.43  DSC07168
Lillen har duschat med mamma. Upptäckt att han verkar tycka att det är mindre läskigt än att bada, så när jag är ensam hemma så är det smidigast med en dusch än ett bad.

DSC_0375

Idag (fredag) gick vi upp 06.30 för att skjutsa Virre till jobbet så att vi sedan skulle få ha bilen under dagen. Var riktigt mysigt att gå upp medan det fortfarande var mörkt ute. En nyvaken men glad Caesar fick lyxen att byta blöja och ta på en pyjamas och tjocktröja i sängen (han sover oftast bara i blöja för att vi ska få till den där viktiga hud mot hud kontakten).

DSC_0374
Caesar sussar gott i mammas armhåla haha

När vi var hemma igen fick Caesar mat och efter att vi myst lite somnade han i soffan. Jag kunde då äta frukost, göra mig i ordning och städa lite ifred.
Han vaknade sedan kl. 11 och efter mer mat, blöjbyte och byte av kläder packade vi in oss i bilen. Först åkte vi till Lager 157 som hade halva priset och köpte lite kläder i storlek 70. 56 är nu utrensat i hans byrå och han har gått över till storlek 62 (har inte behövt köpa något plagg i 62 än då vi fått just den storleken av alla vänner som hälsat på).
Efter shoppingen åkte vi vidare till mitt jobb för lunch och fika.
Det har blivit tydligt att Caesars vakentid är runt kl. 11-15 då han är glad, pratar och trevlig. Resten av eftermiddagen/kvällen vill han helst bara sova och blir grinig/övertrött om han inte får det.
Han charmade med andra ord mina kolleger Tina, Nina och Melinda då han prata och log hela tiden då vi var där :)
14.30 hämtade vi Virre på jobbet och lillen somnade i bilen och har sovit i stort sett resten av kvällen. Virre är på handbollsmatch och jag har fått ”egentid” i soffan och passade på att äta varm mat i lugnt tempo med lillkillen som sov gott bredvid :)

DSC_0379

DSC07254 DSC07252
Dom här snygga skorna har lillens mormor virkat :)

DSC07250DSC07213DSC07203
Bus med mamma de korta stunderna han är vaken under dagen.
Då tränar vi på att prata, kör massage, sjunger ”Klappa fötterna om du är riktigt glá” eller ligger på mage och kämpar :) (och tar sisådär 1000000 kort)

DSC07234

DSC07267 DSC_0366
Men mestadels gosar vi bara i soffan. Ser fram emot våren/sommaren då vi kan ta lååånga promenader och ligga ute i gräset och leka :)
Ser också fram emot att skaffa gymkort och börja träna lite 😀
Efter att lillsyrran berätta att hon fått jobb som barnpassare på ett gym i Skövde kollade jag upp hur det låg till på gymmen här i Karlstad och på Hammarö.
På Sats (tror jag att det var) har dom barnpassning redan från att barnet är 6 veckor.. Lite väl tidigt tycket jag. Blir nog snarare att jag pumpar ut mjölk och lämnar honom hemma med pappsen.

Nu när jag tittar på alla bilder ser det ut som han har haft 2 outfits på hela veckan 😛 Så är inte fallet men tydligen då jag haft framme kameran haha

På tisdag ska jag och lilleman åka till Skövde. Hade först tänkt ta bilen men tydligen kan Virre behöva ha den i jobbet då han inte riktigt vet vart han ska jobba nästa vecka. Istället ska Caesar åka tåg för första gången. Spännande för honom och nervöst för mig 😛

One thought on “ZzZzZzz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *