Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Förbannade dret magknip!

Jag har nog aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv som jag gjort den senaste veckan!
Lillen har skrikit sig högröd flera timmar i sträck varje natt då ingenting har hjälpt. Inget vanligt skrik utan han låter verkligen helt hysterisk ;(
Medan han skriker rinner både tårar och snor helt okontrollerat från mig.
När han väl lugnar sig något ligger vi båda tätt och snyftskakar. Usch så sorgligt det är. Gråter bara av att skriva om det..
Mitt mammahjärta brister varje gång och jag känner mig så otroligt värdelös.
Han stämde in på alla symtom för kolik så jag var helt säker på att han hade det. Blev tipsad om Miniformdroppar så han fick det första gången i torsdags. Den natten sov han som en prins och vaknade bara klockan 00, 03 och 06 för amning men somnade om direkt där emellan :)
DSC_0208
På fredagen kände jag mig därför helt utvilad så vi hälsade på Virre på jobbet, fikade hemma hos Alfred och Linn samt lilla vovven Harry. Dom nosade så snällt på varandra så :) vi handlade julklappar till Caesars kusiner och köpte två nya sorters nappar då nappen från Esska inte heller fungera mer än en natt, samt en spegel så att vi kan se han i bilbarnstolen i bilen.
Avslutade sedan eftermiddagen hos Svenssons.
Virre tog körkort (!) vi firade med pizza men sedan blev det inte mycket mer då helvetet gick igång igen på kvällen då lillen skrek och vred sig av magknip.
Han skrek mer eller mindre hela natten sedan. Virre sov på soffan och avlöste mitt vaggande kl. 07 så jag fick  sova några timmar på morgonen/förmiddagen.
DSC_0212
Här låg vi och myste en timme innan magknipet drog igång..

Vi har idag varit på apoteket och köpt Sempers magdroppar som man kan ta ihop med Miniformdropparna samt köpt pysventiler. Hoppas hoppas verkligen att detta ska fungera nu. Är så otroligt jobbigt att se lilleman lida ;(
Vi var även runt och köpte en del julklappar, men var så mycket folk så en av oss stannade i bilen med lillen medan den andre sprang in i affärer. Tog varannan affär var ungefär 😛 Lillen sov hela tiden och sover fortfarande. Helt utslagen efter den tuffa natten. Virre slocknade bredvid så nu ligger mina killar bredvid varandra här i soffan och håller hand, klockan 17 en lördag kväll 😛
DSC_0213

På tal om magknipet så tror jag att det kan vara d-dropparna som är skurken i dramat. Har hört att många spädbarn kan reagera dåligt på dom och få magproblem. Och Caesars skrikande började efter att vi började med de där förbannade dropparna..
Har kollat med mammagruppen på facebook vad de rekommenderar att jag utesluter i min kost ifall att det skulle vara det som är problemet. Fick en hel lista 😛
Pepparkakor, saffran, kolsyra, coca-cola, godis (speciellt choklad), kål, lök, paprika, mjölkprodukter.
God jul till mig.. Ska försöka undvika det så gott jag kan iaf.

Inatt började jag känna som små små sparkar i magen. Trodde först att jag inbillade mig men även Victor känner dom när han läger handen på min mage. Efter lite research är ”sparkarna” tydligen mina tarmar som lägger sig till rätta efter förlossningen. Sjukt! 😛

Lillkillen är inte så liten längre. Han har vuxit kopiöst mycket bara den senaste veckan!
Fick en body från mina kolleger i förra veckan som var på tok för stor. Idag passar den perfekt :O
DSC_0214

Nu ska jag nog passa på och sova någon timme jag med innan det är dags för lilleman att äta.

En reaktion på ”Förbannade dret magknip!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *