Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Caesar Elias Sundbom aka Sölpelle

DSC06689n DSC06697n
Det har nu gått 12 dagar sedan förlossningen.
Hade aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle klara av en förlossning så bra som jag gjorde och dessutom känna mig återställd såpass snabbt efter.
Till och med blödningen slutade för någon dag sedan 🙂

Dom senaste dagarna har C fått den stora äran att hänga med August och Moa, Alfred och Linn, Anders och Michaela samt träffa Karin och Tina 🙂
Han har även tagit sitt andra bad, vilket han verkade älska. Inte en sur min under hela tiden 🙂
Han har dessutom varit ute på sin första barnvagnspromenad.
DSC06694n DSC06695n
Pappren är nu inskickade till skatteverket, så hans fullständiga namn lär finnas i systemet nu 🙂
Det blev Elias, Elias från polismannen som förmodligen räddade livet på Victor då han hittade honom i en kartong och lämnade honom på barnhemmet. Även Victor heter Elias i mellannamn.
Hade han fötts på en fredag hade jag dock gått med på att döpa honom till Freda i mellannamn 😛
Dock är han en riktig kräkbebis så hans smeknamn har blivit Sölpelle.

Som gravid rann svetten om mig, nu kan jag även lägga till mjölk på listan.
Känner sig lagom fräsch när man vaknar på morgonen, nersölad i svett och mjölk..
På kvällarna har trycket varit så extremt att jag fått sätta bröstpumpen under och lyckats fylla en behållare bara genom att låta det droppa fritt..
Men får se det från den ljusa sidan. Mjölken verkar räcka gott och väl till gossen. Frysen är nu full med små mjölkisbitar som Virre kan tina och ge om jag skulle vara borta ett tag.
20151127_192917

Tidigare sov lillen 24/7, nu är han vaken lite mer, pytte lite mer. Vid 01 på natten har han sin ”ledsen period” där nästan inget hjälper. Var lite jobbigt i början men nu är jag inställd på att det bara är att gå runt och guppa med honom hud mot hud tills han somnar, nya vanor.
DSC_0153 DSC_0177

Tror jag glömde skriva i förra inlägget att barnmorskan på BVC upptäckte att han har mangolia fläcken. Hade aldrig hört talas om den innan. Hon visade oss bilder från en bok där fläcken satt på exakt samma ställe som hans. Lite coolt ändå.
Fläcken är tydligen ett bevis på att han har en mörkare hudtyp och kommer behöva äta sina D-droppar några år längre än barn med ljus hy. Som barnmoskan sa, ska bli intressant och se hur mörk han blir när han blir äldre 🙂
DSC_0180 20151122_105022

 

______________________

Uppdatering: Det hette visst Mongolfläck och inte mongoliafläck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *