Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Sjuka familjen

v.29 (28+1) 60kg

Fy bubblan vad vi mår dåligt här hemma!
Både jag och Victor ligger utslagna i soffan. Snoriga, febriga och med halsont.
Kan inte låta bli att tänka; tänk om det skulle vara jag som ligger på förlossningen nu (en kvinna i facebook-gruppen åkte tydligen in igår då vattnet gått och värkarbetet satt igång, och hon är endast i vecka 27!). Jag känner mig inte förberedd ifall lillen skulle bestämma sig för att komma ut nu. Jag har inte handlat och fixat allt hemma som jag vill ha klart innan, jag har inte förberett mig psykiskt, gått föräldrakurs, jag vet inte vad jag vill ha för smärtlindring, packat bb-väskan. Jag vet inte ens hur man ska andas vid en förlossning än!
Min värsta mardröm just nu är faktiskt att behöva föda när jag mår så här dåligt. Usch. En febrig, snorig puss som första möte med lillen och han insjuknar bergis direkt. Att ligga och hosta slem samtidigt som man ska pressa ut ett helt huvud mellan benen? Nej fy asså..
Jag och Victor skulle behöva en sjuklingsleverans nu alltså. Någon som kommer förbi med halstabletter, näsdukar, anti-slem dryck, honung, ingefära och en hel del gott att smutta på för halsontet.. Lillen verkar dock må gott. Han vände sig typ 50 gånger i magen inatt. Läskigt men häftigt när man känner de där kraftiga vågorna i magen. Sparkar för fullt.

Igår var vi på dop. Var väldigt fint och mysigt. Men jag och Victor tänkte exakt samma sak. det blir inget dop för lille C haha. En namnceremoni och kalas/fest med nära och kära passar oss bättre 🙂
Efter dopet som varade 15-18.30 (inklusive kalaset efter) åkte vi till stan för uteservering tillsammans med Mickan och Anders, Anton och Linda, Persson och Tjust. Väldigt trevligt. Dock mådde jag skit då förkylningen redan slagit till på mig. När alla andra beställde in öl beställde jag en stor kopp te med mjölk och honung 😛 Fint en lördagskväll på uteservering vid löning. Känner mig lagom tantig haha.

DSC06218n

Jag har bytt barnmorska 🙂
Vi ska träffa henne för ett första möte den 7e september och är inskrivna på föräldrautbildningen som startar i slutet av September. Känns väldigt bra.

Veckans bebisfakta:– Barnets totala längd är ca 37cm och väger ca 1,26kg i början av veckan och ca 1,4kg i veckans slut.
– Barnet fortsätter att röra på sig men har inte längre lika mycket plats.
-Kroppen och huvudet är nu proportionerliga.
-Barnet kan kontrollera andning och kroppstemperatur.
– Barnet är känsligare för ljus, ljud, smaker och lukter.
– Jag har gått in i graviditetens tredje och sista trimester.
– Jag kan känna ett visst obehag av att alla mina organ trängs undan av magen och barnet

Mina symptom: Jag är tröttare än innan (kan dock bero på förkylningen) så jag har börjat med de där järntabletterna som man egentligen skulle börjat med i vecka 20. Jag har nu gått upp 10kg och känner mig riktigt pluffsig oavsett vad folk säger (kan också bero på förkylningen dock).

I torsdags var vi till Elon och tittade på diskmaskin och torktumlare. Vi fick den värsta tänkbara försäljaren. Alltså jag blev så irriterad att jag ville stoppa hennes huvud i torktumlaren och slå igen luckan tills huvudet trilla av. Självklart gjorde jag inte detta men jäklar vad jag störde mig på henne. Hon fnittra, drog dåliga skämt och lyssnade inte på vad vi sa. Vi vill ha en mindre diskmaskin för att den ska få plats i vårt kök, ja det är ett hus men vi behöver en liten diskmaskin. Hon försökte hela tiden övertala oss till att köpa en stor då vi gång på gång fick upprepa att DET FÅR INTE PLATS. Sedan när vi till slut gick över till torktumlare ville hon att vi även skulle köpa en tvättmaskin. Vi förklarade gång på gång att vi redan har en relativt ny tvättmaskin, max 2 år gammal så det behövs inte. Men kärringen ville inte ge sig. Hon sa att den vi hade i huset nu var dålig. Hon visste ju inte ens vilket märke vi hade hemma då vi själva inte visste vad maskinen hette!? Det sluta med att vi gick därifrån utan att köpa något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *