Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Halsbränna deluxe

v.27 (26+2)

Förra veckan kom äntligen lamporna i hallen upp! Vi fick vänta lite över två veckor på leveransen men oj så nöjda vi blev 🙂 Helt klart värt väntan. Nu är det bara lampor till bebisrummet och köket kvar att hitta. Tycker det är så svårt att hitta snygga taklampor dock..
Jag var ledig onsdag och torsdag innan min jobbhelg och hade som resten av Sverige toppenväder 🙂 Spenderade hela dagarna på en filt vid altanen och satt med en liten kratta och spade och sakta men säkert arbetade fram berg och sten under blåbärsriset. Är inte klart än men ser en klar förbättring redan. Kommer bli så snyggt efter dränering, utbyggnad och soldäck 😀

I helgen var jag ju tvungen att jobba men lyckades ändå springa på min sambo precis när han och Agge skulle skösätta sin poolbåt för att paddla ut till The Island festival som var i Karlstad. Sjukt lustigt att jag råkade vara på Sandbäcken med mina brukare och fika just då 😀 Efter att jag slutat jobbet 20.30 åkte jag direkt ner till stan och träffade Maria fram till 22 för att sedan ta mig till festivalen och joina Agge, Moa, Victor och Hammarn i poolbåten. Sjukt kallt om rumpan eftersom vattnets kyla gick rakt igenom den tunna bottnen på båten. Jag var dessutom trött, hungrig och kissenödig samt hade ont i ryggen så jag tyckte att det var sådär om jag ska vara ärlig. Men efter ett tag började det pysa och vi kände hur vi kom längre och längre ner i ”båten” så vi fick skynda oss att paddla iland innan vatten började läcka över kanten. Men det gick bra! Såg resten av David Guettas show från andra sidan kanalen. Sjukt maffigt faktiskt 🙂
Lyckades lägga huvudet på kudden exakt 00.00. Sedan var det bara upp och jobba igen 7.30-20.30. Rätt segt då jag från fredag till lördag gjort ett dygnspass på jobbet på 26 timmar.

Idag har jag därför sovit fram till 10.30. Minns faktiskt inte sist jag sov så länge. Skönt med två lediga dagar nu 🙂 Kan dock berätta att jag hade vidrigaste och verkligaste drömmen ever inatt. Det hade blivit krig/utrensning i hela världen. Jag och Victor blev hämtade av hans föräldrar i bil och tillsagda att sticka iväg å köpa vatten, rep, sopsäckar och andra förnödigheter. Under tiden skulle de bygga om sin segelbåt (de äger ingen i verkligheten) som vi sedan skulle gömma oss i. Under tiden vi sprang runt och hittade allt vi behövde såg vi människor bli halshuggna, skjutna och bortrövade. Vi klarade oss till båten där vi gömde oss under golvet och seglade ut i havet. Jag skickade ett sms till mina föräldrar att vi skulle hålla oss borta ett tag och stängde sedan av mobilen. Jag var höggravid. Hörde när ”poliser” gick ombord på båten och letade efter folk men vi klarade oss ganska länge tills någon hund gjorde ett ljud ifrån sig så alla blev upptäckta. Det sista jag minns är hur jag blev uppdragen ur golvluckan och Virre försökte hålla mig kvar i fotlederna. Sjukt äckligt.
Hur som haver. Mycket drömmar nu..

Veckans bebisfakta:
– Från och med nu anges barnets totala längd och inte från huvud-stjärt som innan. Barnets totala längd är nu ca 34cm och väger ca 950g i veckans början och 1075g i veckans slut.
– Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett.
-Barnet samlar på sig allt mer underhudsfett.
– Ögonfransarna är fullt utväxta.
-Andra tredjedelen av graviditeten är snart över.

Magen och bebisen börjar bli stor nu! Snart ett helt kilo :O
Fick höra av en tipsy Maria i lördags att jag börjar bli rund i ansiktet. Inget kul att höra så nu ska jag faktiskt sluta med godis. Har ju ätit godis varje dag och inte tränat på över 6 månader. Tror både jag och lillen i magen klarar oss utan det där extra sockret. Annars har jag på kvällarna börjat få extrem halsbränna. Fruktansvärt otrevligt. Har aldrig lidit av det tidigare i mitt liv men igår kväll fick jag ta mitt första glas Samarin för att försöka dämpa halsbrännan. Börjat må illa på kvällar med men har säkert med halsbrännan och sura uppstötningar att göra.
Lillen sparkar på för fullt och rockar som mest vid 23 fortfarande. Han har ett riktigt hålligång där inne. Undrar vad han tänker när han kör igång som mest 😛

DSC06169 DSC06173

Jag har även varit och handlat lite nytt till C.
Vi lyckades till slut bestämma oss för ett babygym (finns ju så galet mycket att välja mellan!) blev en räv med lite dinglisar över. Har även påbörjat en liten Tigersamling till vagnen. Snuttefilt, dinglis att ha i barnvagnstaket, napphållare och en badleksak 😛
Eftersom Victor var 6månader när han kom till Sverige fick vi inte så mycket av de mindre klädstorlekarna av hans föräldrar och var ganska lite som jag fick av min pappa med. Därför har vi köpt lite granna i storlek 50 nu. Alla säger att man inte ska köpa för mycket men något måste han väl ändå ha på sig den första veckan. Kan ju inte ligga i en filt tills storlek 62 passar liksom..
Det jag vill köpa härnäst är ett babynest och en varm åkpåse till vagnen. Funderar på någon typ av nalleoverall med eftersom de kommer vara kallt när han anländer.
Jag har även tänkt beställa hem två bodys med eget tryck. En där det står ”Ladys, I have arrived” och en där det står ” I´m bootylicious just like my dad”. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *