Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Fosterrörelser

v.25 (24+3) 57,1kg

Semestern är slut!
Avslutade de sista två dagarna med att slipa och grundmåla elementskydden ute på altanen i den gassande solen. 6 timmar (från kl. 13-19) tog det för mig att endast grundmåla skiten. Helt sjukt!
Har inte haft någon jobbångest så kändes inget jobbigt att åka till jobbet igår morse. Dock är det ju förhoppningsvis inte långt tills jag får gå hem 😛 Kände av ryggen och vissa grejer var svåra att göra. Exempelvis sitta på huk för att torka brukarnas fötter efter dusch och sätta på/av vattenlås osv… Men har pratat med chefen och han ska skriva sitt intyg till Försäkringskassan denna veckan och jag ska få hjälp av Karin på jobbet att fylla i ansökan i eftermiddag på jobbet 🙂
Igår efter jobbet kom jag hem till ett nystädat hus där disken var diskad och tvätten vikt (Virre har fortfarande en veckas semester kvar. ) Strax efter kl. 17 kom Victors pappa och bror med släpkärran och tre vändor senare hade vi forslat bort allt vi röjt undan från trädgården under vår semester. känns riktigt skönt att få de undan 🙂

DSC06132n

Vi har nDSC06139nu gått över 60% i graviditeten, är inne på 6e månaden och jag väger över 54kg för första gången i mitt liv. Om 3kg har jag gått upp 10kg, rätt sjukt ändå.

Veckans bebisfakta:
– Barnet är ca 22 cm långt och väger ca 680g i veckans början och 790g i veckans slut.
– Barnets permanenta tänder bildas.
– Allt eftersom magen växer börjar jag känna livmoderns tyngd.
– Det är inte ovanligt att få ont i ryggen, kramp i benen och tryck ned mot bäckenbotten.
– Jag kan börja bli rejält svullen om fötter och anklar.
-Om min partner lägger örat mot min mage där vi tror att barnets rygg befinner sig kan man börja höra barnets hjärtslag. Ett fosters hjärta slår mellan 110-160 slag i minuten.

Mina symptom: Jag känner att mitt humör börjar svänga mer. Kan bli irriterad för ingenting, en irritation som kan sitta i flera timmar. Tycker annars att jag har haft vääldigt milt med humörsvängningar under denna graviditet. Hör ju folk som skrattar och gråter om vartannat mest hela tiden. Jag har varit helt fri från sådant, kanske gråter lite lättare till film/böcker och sådär bara. Men nu börjar det nog hända något..
Lillen sparkar mer, hårdare och på flera ställen samtidigt. Vi halvlåg i soffan igår kväll och tittade på magen där det bubblade som en bubbelpool överallt samtidigt. Riktigt häftigt! Försökte filma men de gick inge bra. Det enda som kom med på filmen var när C gör som en liten våg/skvalp precis vid naveln 😛

Idag ska vi till Stuvbutiken för att köpa listfärg till elementskydden och två skruvar att fästa vår massiva garderob med i väggen (vill bara påpeka att det var jag som skruva ihop hela skiten, supermama!). Sedan ska vi kolla på taklampor till hallen, köket och bebisrummet innan jag börjar jobba 14.30.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *