Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Sparkar inåt och utåt

v.24 (23+1)

Sedan sist jag skrev har vi varit på minisemester i Göteborg dit vi blev medbjudna av Victors föräldrar. Vi åkte alla 4 i en bil ner, stannade till i Marstrand som både Ronnie och Monica hyllade till skyarna. Jag tyckte mest att det var blåsigt och såg ut som många andra små mysiga ställen på västkusten..
På kvällen var vi och såg blåvitt spela mot Slasken på gamla Ullevi och spenderade sedan natten på Novotel.
På fredagen åkte vi och träffade Victors farfars bror och sedan en snabb fika med min syster Annika på stan innan vi åkte tillbaka till Hammarö. Två intensiva dagar blev det :)

Hemma i huset har vi köpt skötbord och lite annat smått och gott till barnrummet (visar bilder i ett annat inlägg när vi fått allt på plats), beställt hem en ny soffa till vardagsrummet som ska komma i slutet av augusti och så har jag äntligen kostat på mig att köpa en tavla från Studio Edin.
Idag gjorde jag och Victor ett rejält ryck på baksidan av trädgården. Jag plockade alla blåbär medan Virre högg ner Rododendronbusken närmast altantrappen och sedan satte jag mig och klippte ner ALL blåbärsris mellan altanen och Rododendronbusken  lite längre bort samt ner i slänten.
Vi har nu en tydlig bild där vi i nästa sommar dränerar samt bygger upp inför en utbyggnad av vardagsrummet/uterummet samt badrummet. Utöver det ska det bli ett stort soldäck som ramar in de närmsta två björkarna. Vid sidan av soldäcket ska vi gräva fram berget som ligger gömt under där blåbärsriset varit.
Kommer bli så sjukt fint när allt är klart!

Bilder innan:
DSC05922n DSC05941n DSC06036n DSC06038n

Efter ett tag:
DSC06106n DSC06107n DSC06113n DSC06116n DSC06118n

Det ser ju väldigt tomt ut just nu, men snart har vi fått fram berget och över kommer ju ett soldäck att byggas :)

DSC_0078

 

 

 

Hammocken :)

Veckans bebisfakta:– Barnet är nu ca 21 cm lång och väger ca 565g i veckans början och 665g i veckans slut.
– De vita blodkropparna har börjat bildas
– Luftvägarna formas och lungorna fortsätter att utvecklas
– Balansorganet i innerörat har utvecklats
– Skulle barnet födas nu finns det en liten chans att det skulle klara sig
– När jag skrattar eller histar kan jag läcka urin, pga bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut (det har inte hänt mig än dock).
-Barnet har fortfarande gott om plats i livmodern och kan slå kullerbyttor där inne

Mina symptom: Jag tänker mindre och mindre på att jag är gravid. Det är liksom inte lika nytt längre. Visst märker jag ju av att jag växer och allt men min oro är borta. I början var jag så orolig vid minsta lilla ”värk” i eller kring magen och var livrädd att jag skulle få missfall. Otroligt skönt att allt känns bra. C sparkar varje dag på morgonen, förmiddagen, eftermiddagen, kvällen och natten. Går aldrig någon längre tid emellan. Så han är väldigt duktig på att lugna sin mamma och visa att han lever där inne.
Victor frågade här om dagen hur det känns när han sparkar inåt. Så jag försökte förklara 😛
Oftast gör det inte så ont utan känns mer obehagligt. Jag känner när han sparkar till på urinblåsan eller liknande, då för det lite ont men oftast känns det som när man håller inne en fis. En fis man håller inne så länge så att den på något sätt sugs in och släpps i magen. Vet faktiskt inte hur jag ska förklara det bättre haha. En obehaglig känsla helt enkelt. Föredrar sparkarna utåt i alla fall. De är ju bara mysiga :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *