Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Vi är med barnvagn!

v.22 (21+2)

I fredags åkte jag och Victor till affären Köpbarnvagn i Karlstad och provkörde olika typer av barnvagnar.Vi fastnade direkt för en Crescent 2013 Classic för 4000kr. Vi tyckte att barnvagnen hade alla de funktioner vi letade efter samt att priset var löjligt bra (alla andra låg runt det dubbla). Men eftersom det fanns 55 stycken på lager behövde vi inte beställa någon direkt utan åkte hem och funderade.
Väl hemma letade jag runt på Blocket och hittade en exakt lika dan i Grums för endast 2000kr (oanvänd dessutom!) Mejlade direkt och vi hade en sådan tur att den fortfarande fanns kvar. Den var vi och hämtade idag :) Exakt sådan som vi provat i affären fast i annan färg. Både jag och Victor fick dock vibbarna av att paret snott vagnen men men. Inget som vi kan bevisa och priset var ju helt galet! Liggvagn som enkelt görs om till sittvagn och som lätt går att vända styret så att barnet antingen sitter bort från föraren eller tittar mot en :) Dessutom var den smidig att få ihop och in i bilen, man behövde inte plocka isär en enda del utan bara att trycka på en knapp och hålla upp två spakar samtidigt.

 DSC_0061_20150713193136539DSC_0059

Senare på fredagseftermiddagen åkte vi hem till Virres föräldrar där vi fick hans gamla spjälsäng och en bunt bebiskläder. Vid kl. 21 åkte Victor på 25års kalas och jag åkte till Affe och Linn där även Åsa var.
Jag kom hem 00.30 och Victor ca 04.30. På lördagen kom Affe, Linn och Åsa till oss klockan 11 och innan dess hade jag städat, diskat och startat första tvätten. Vi hängde mest på altanen då det var tokfint väder och käkade pizza på närmsta uteservering (370m till Capri, Victor har mätt). Kl 18 tog de bussen hem och vi åkte vidare till Hammarn på grillmiddag där vi blev bjudna på god mat och spelade kubb. Var hemma kl. 02 på natten. Söndag morgon åkte vi in till stan för att käka hotellfrukost med Affe, Linn och Åsa efteråt åkte vi hem och dog lite i sängen. Jäklar vad slut jag var haha. Sena nätter och tidiga mornar utan någon tupplur hela helgen!

Idag har jag jobbat, sedan klippt gräset och hämtat vagnen i Grums, samt krattat lite. Victor har köpt färg, diskat, handlat och lite annat smått och gott, samt hämtat vagnen med mig. Förövrigt är Tjust ääääntligen klar med vardagsrummet och hallen så nu håller grabbarna på att bära in soffan, tevebänken och teven. Underbart!
I Veckan ska Virre börja bygga elementskydden och sedan är dom rummen helt klara :)

Medan jag var på jobbet hade grannbarn från området tydligen knackat på och sålt blåbär till Victor. 5kr näven (vilket blev typ 10 blåbär med deras små nävar) så jäkla gulligt 😀 Älskar vårt bostadsområde. Mickan & Anders skrev kontrakt på sitt hus idag så i september flyttar de till ett hus 2km från oss 😀 Sjukt kul!

Veckans bebisfakta:
– Barnet är ca 19cm långt och väger ca 370g i början av veckan och 450g i veckans slut.
– Bebisen har redan sin egen dygnsrytm.

Hmm märks att barnet redan är typ fullt utvecklat, blir bara färre och färre punkter på den veckovisa bebisfaktan 😛 Mina egna symptom då? Jag har än mer ont i ryggen/svanken. Det kommer redan vid lunchtid på jobbet. Hungern har ökat ännu mer. Annars är det nog som innan. Köpte ju nya behåar för ett tag sedan men de är redan på gränsen till för små..

DSC_0058Alltså vår rosenbuske vid entrén!
Var bara tvungen att ha med en bild på den

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *