Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

C

v.21 (20+2)
55kg

I fredags hade jag min sämsta natt i världshistorien.
Jag sov seriöst max 2 timmar. De var för varmt, myggigt, jag blev hungrig och måste gå upp å äta, kissa, det sparkade i magen heeela natten och Victor snarkade. Sjukt jobbigt.
På lördag morgon gick vi in i vecka 21 och styrde kosan mot Skövde. Först stannade vi till hemma hos min tjejkompis Pauline för att träffa henne och Malin. Fikade, pratade och filmade dom när jag berättade att vi ska få en bebis i november. Tänk, det här med allas reaktioner kommer aldrig bli tråkigt :) Så glad att jag kom på att filma så att jag har (de flesta i alla fall) sparade :)
Efter det åkte vi vidare till mor min där det vankades 60 års kalas. Äldsta brodern Mikael hade smokat ribs i 10 timmar, godaste jag någonsin ätit!
Av oss barn fick mamma en iphone 6 där vi skapat konton och installerat facebook, instagram osv för att hon lättare ska kunna ha kontakt med alla oss barn och barnbarn :)
Victors föräldrar kom ner och överraskade mamma, så när hennes paket med ultraljudet gick runt berättade vi för alla samtidigt att det är en liten Caesar, Ceasar, Cesar (stavningen är inte bestämd än)
Vid 23 var jag så trött att jag mådde illa så då tackade jag och C för oss och kröp till kojs.

DSC_0036Dagen efter åkte vi till min pappa där vi fick en hel badbalja fylld med bebiskläder :) underbart att de sparat så mycket!
Även de fick en bild från ultraljudet och veta att det är en liten C som ligger och sparkar där inne :) Vi åkte till Simsjön där Hanna, Lovisa och Cia badade. Vi andra hängde i skuggan och åt glass.
Första gången jag kände att värmen var riktigt jobbig. Vet inte om det berodde helt på graviditeten eller om mina mindre bra sömnnätter spelade in. På eftermiddagen grillade vi och hade det gott hos pappa innan vi åkte hemmåt. Svängde förbi mamma för att säga hejdå och fick då lite kläder till både mig och C. Tuffaste jeansjackan bland annat haha. C kommer bli en liten cooling 😉
Väl hemma på Hammarö tittade vi på nya Johan Falk filmen och somnade ganska kort där efter.
collageDSC_0035

I morse vaknade jag av att C lagt sig sådär roligt i magen igen. Nu hade han tryckt sig ända längs ner så att magen vart helt platt förutom längs ner där det blev en rejäl hård bula. Till och med naveln som annars sticker ut hade åkt in igen 😛 Så vi passade på att hålla och klappa honom. Pokade honom och fick sparkar tillbaka :)

Hemma har rosorna utanför köksfönstret börjat slå ut :)
Idag står tippen på planeringen. Måste få undan all skit som ligger på gården..

Veckans bebisfakta:
– Bebisen är ca 18cm och väger 290g i veckans början och 360g i veckans slut.
– Bebisens första avföring börjar bildas i tarmen
– Smaklökarna på tungan är färdigutvecklade
– Barnet börjar reagera på smärta
– Brösten kan börja läcka råmjölk (japp det var ett antal veckor sedan)
– Jag kan börja få ont i rygg, bäckenet och halsbränna (yes, 2 av 3 stämmer in)
– Bebisen känner våra rörelser när vi smeker/klappar magen

Vägde mig igår morse och ligger nu +5kg på 21 veckor. Ska bli spännande att se vad som händer med vikten andra delen av graviditeten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *