Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Mammabyxor

v.15 (14+1)
49,6kg

Helgen sprang iväg!
Grabbkväll på fredagen, renovering av Åsas stuga i Säffle på lördagen (Jajamensan nu har jag lagt golv & dragit bort gammal isolering) & sedan husvisning på söndagen.
Huset var bättre än vad vi hade trott. Köket såg så litet ut på bilderna men kändes mycket större i verkligheten & vinden var det inget fel på alls 🙂 Hoppas ingen av de andra 17 paren ser husets potential som vi gör!
Efter husvisningen åkte vi ut till Victors föräldrar & diskuterade alla papper angående huset & sedan åkte vi ut till Bergvik. Hade bara jeans kvar då resen av mina mjuka byxor låg i tvätten så var helt enkelt tvungen att köpa mina allra första ”mammabyxor”. Nu köpte jag dom inte på mamma-avdelningen men de är lösa & goa med rejäl stretch i midjan 🙂

Igår, måndag, åkte jag ut på husets andra & sista visning tillsammans med Victors föräldrar. Vi fick en hel del ny info eftersom Ronnie är så oblyg & knackar på grannar & ställer frågor då han tyckte mäklarens svar var alldeles för vagt anngående till exempel dagvattnets bortrinning. Sånt som jag & Victor inte tänkt på att fråga om.. Väldigt bra! Enligt Ronnie sulle vi satsa på ett takbyte i år & dränering nästa år.
Så senare på kvällen satt jag & Victor & googlade på takbyte & kostnader, räknade & hade oss.
Räknandet fortsatte idag då jag gjort en lång lista på vad slutpriset (kontantinsats + lagfart + pantbrev – huskontot – skuldebrev) landar på varje gång vi skulle höja budandet med 500kr. Så nu är vi väldigt säkra på hur högt vi kan gå & ändå ha råd med ett helt takbyte där vi räknat på hyra av container, pannor & papp samt i värsta fall trä till råspont (totalt: 30-40.000kr)
Har lärt mig om takets alla lager, vad fläkt & allt möjligt är. Riktigt kul!

Annars mår jag bättre än någonsin. Är fortfarande väldigt trött men illamåendet är helt borta. Kämpar dock fortfarande med att komma över 50-strecket på vågen.

Veckans fakta om bebisen:
– ca 9-10cm lång & väger ca 50g
– Huden börjar täckas av lanugohår & huvudhår samt ögonbryn blir grövre
-Jag befinner mig i graviditetens andra tredjedel
– Mitt förstorande hjärta har nu en 20% högre kapacitet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *