Här är tanken att jag ska få ventilera hur jag upplever min första graviditet. Tankar och funderingar som kommer upp, kanske knasiga men för mig helt verkliga.

Inskrivnings samtal

v.12 (11+0)

Idag var jag & Victor till barnmorskan för inskrivnings samtal.
Det gick helt okej. Fick som svar att jag ska hålla mig undan pizza med skinka & salami då man inte vet hur länge det blivit uppvärmt/varit fryst innan tillagning (hade det som en fråga). Så får bli Margarita-pizzor för mig den resterande tiden.
Hon upptäckte att jag gått ner 1 kg (vägde nu 50,2) på de 6 veckor som gått sedan sist vi sågs, så fick ett slag på fingrarna. Men berättade även att jag mått illa/inte haft någon aptit i över 3 veckor så fick tabletter att hämta ut på apoteket. Fick även tipset att skita i vad jag äter (det behöver inte vara fiberrikt & supergrönt precis hela tiden) utan jag skulle istället äta det jag tycker är gott & gärna småäta hela tiden. Bara för att gå upp några kilo & hålla blodsockret uppe hela tiden.

Efter samtalet var det dags för provtagning.
7 rör med blod blev fyllda & jag svimmade sittandes i stolen, schnyggt:P
Fick förklara för den snälla sjuksköterskan att jag lider av lågt blodtryck samt var lite nervös. Låg kvar ett tag & sedan lämnade jag ett urinprov. Klart!
Är något järnvärde eller dylikt dåligt skulle de höra av sig.

Skulle ringa barnmorskan om illamåendet inte går över samt hålla koll på min vikt hemma. I mitten av juni väntar mitt ultraljud där vi bland annat får reda på hur många bebisar samt kön. Nästa kontroll hos barnmorskan är först när jag är i v. 25. Stolligt långt bort!

Skjutsade sedan hem Victor & jag for till jobbet för att jobba kvällspass.

Tror inte det hänt så mycket annat..
Alla mina kolleger på jobbet vet att jag är gravid, kändes dumt att vänta då vissa redan visste samt att kan vara skönt att inte behöva gå in till vissa brukare när de är på ett visst humör. Då kan någon annan gå in istället, någon som inte är gravid.
Fick en väldigt fin gravid-dagbok av mina svärföräldrar i lördags. Fakta & bilder på fostret i alla veckor samt utrymme att själv dokumentera 🙂

På symptomfronten är jag ganska trött, väldigt törstig & mår illa till & från. Tror aptiten är på väg tillbaka men det är lite från dag till dag.
Känns förövrigt som jag har varit gravid i 100 år redan..

På torsdag är det Valborg & då ska vi berätta för August & Moa att vi väntar barn 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *