En ensamstående trebarnsmammas äventyr och betraktelser

Att bleka hennafärgat hår

För ett par år sedan färgade jag mitt hår med henna. Gjorde det i kanske ett och ett halvt år. Tyckte om glansen som håret fick, och det blev mjukare och kändes friskare. Men tröttnade sen och ville ha nåt annat än rött. Men henna är ju permanent färg och inte så lätt att färga över. Första gången jag gick till frisören för att färga över hennan  färgade de i mörka nyanser. HÄR finns ett inlägg om det. Efter ännu ett halvår eller så var det åter dags för ett besök hos frisören. Den här gången skulle vi bleka håret. Jag satt i fem timmar, och visst blev det ljusare. Men eftersom det fortfarande är henna kvar i håret så hade håret ändå en gyllenröd ton. Eller lejongul 😀 Men det tycker jag inte gör något. Däremot så blev håret VÄLDIGT slitet av blekningarna. Och helt blont fick jag det aldrig, inte efter två tillfällen med blekning hos frisören.

Hennan försvinner som sagt inte, man får vänta tills håret har växt och sen klippa bort det. Just nu är jag i valet och kvalet igen… ska jag färga håret med vanlig hårfärg nästa gång, eller ska jag gå tillbaka till växtfärger igen… Det som är tråkigt med naturliga färger, som till exempel henna, är ju att då är man mer eller mindre låst vid det en lång tid framöver sen.

Går det att färga över hennafärgat hår? -Ja, men det kommer att ha en röd lyster i alla fall. Går det att bleka ett hennafärgat hår? -Ja, men det sliter otroligt mycket på håret, och det kommer vara ljust med en röd (Lejongul) lyster.

Henna bleachedhennahair

2 thoughts on “Att bleka hennafärgat hår

  1. Fint det blev! En fråga, vilken frisör går du till som ville färga ditt hår? Alla frisörer som jag har frågat vägrar färga mitt hår som är färgat med orange henna, hehe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *