VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kära hjärta, jag är ledsen för att jag inte tog hand om dig

0c10b4417bb67be4880e634edc5574d9

Jag är ledsen för att jag inte älskar dig tillräckligt. Jag är ledsen för att du alltid fick dig i helvete och förväntar dig att du ska vara lycklig och lugn. Jag är ledsen för att jag alltid lovat att aldrig skada dig ännu. Jag faller alltid tillbaka på mitt ord. Jag är ledsen att jag inte tar hand om dig så ordentligt som jag borde.

Jag är ledsen för att jag är hänsynslös med dig. Jag stoppar dig inte när jag vet att du håller på att hamna i en svår situation. Jag varnar dig inte när jag kan se de röda flaggorna tydligt. Jag säger inte alltid sanningen. Jag är ledsen om jag ibland matar dig de lögner du vill höra.

Jag är ledsen för att jag inte lärde mig av mina tidigare misstag. Jag är ledsen att jag fortsätter att sätta dig igenom samma situation om och om igen. Jag är ledsen för att du har uttömt och ber dig att hantera mer än du kan ta. Jag är ledsen för att jag fyllde dig med hjärta och sorg i stället för kärlek och glädje. Jag lär mig fortfarande mina lektioner och jag är ledsen om du måste gå igenom det hela med mig.

0c10b4417bb67be4880e634edc5574d9Jag är ledsen för att du ber dig nöja dig med mycket mindre än vad du verkligen önskar, mycket mindre än vad du förtjänar och mycket mindre än vad du verkligen önskar. Jag är ledsen för att jag gav dig bitar av den kärlek du kan. Jag är ledsen för att du placerar dig i en position där du inte riktigt kan ge allt. Jag är ledsen för den halva kärlek du har fått.

Jag är ledsen för att du inte är riktig med dig. Jag är ledsen för att inte skydda dig eller skydda dig som jag borde ha. Jag är ledsen för att du inte gav dig en vacker värld att leva i. Jag är ledsen att du var tvungen att uthärda allt detta med mig men du är fortfarande här. Du tror fortfarande. Du lyssnar fortfarande på mig. Du litar fortfarande på mig. Du följer mig fortfarande blint. Och för det är jag skyldig dig världen.

Och jag lovar er att nästa gång jag sätter dig på linjen, kommer det att vara allt du någonsin verkligen önskat och mer. Det är inget annat än den kärlek du alltid ville ha. Det kommer att kompensera för varje litet snitt och varje liten spricka jag orsakat. Jag lovar att det kommer att vara den typ av kärlek som läker dig. Den typen av kärlek som sätter dig ihop igen och får dig att slå som om du aldrig har skadats eller brutits förut.

Jag lovar dig nästa gång, jag kommer inte att ge dig bort så lätt. Du har varit tålamod. Du har varit snäll. Du har varit stark. Du har lidit med mig mer än någon gång någonsin och du har fortfarande tro på mig. Och för det kommer jag inte att svika dig igen.

Du förtjänar världen och se att jag ger dig den. Jag lärde mig min lektion nu. Jag lovar er att vi nästa gång jag tar dig på en ny resa med mig kommer hem. Hemmet du har letat efter. Ett annat hjärta som återupplivar alla slagen som dog inuti dig. Ett annat hjärta som fyller all tomhet som omger dig.

Lita på mig den här gången jag menar det. Det är det minsta jag kunde ge dig. Du har genomgått nog med mig och nu är det dags för mig att göra det rätt igen.

Kommentera

Du kommer aldrig att förlora om du kämpar för sanningen

eab265b85f07c09ad39097b6241166ef

Det är den tiden på året igen. Den tid där allt kommer kraschar en efter en. Tiden där allt förändras så snabbt och du inte kan hålla jämna steg. Det är den tiden där du tvingas fatta livsförändrade beslut och du har ingen aning om vad som är rätt sak att göra eller vilken väg att gå.

Det är den tiden där livet känns som ett utmanande test du bara inte kan klara. Ett långt lopp som du inte verkar vinna. En tuff kamp du bara inte kan slåss. Det är den tiden där du känner spänningar och tryck från vuxen ålder, att vara en ansvarsfull vuxen som måste fatta förnuftiga beslut. Det är den tiden där allt du har försökt dölja från kommer att krypa tillbaka för att hemsöka dig.

eab265b85f07c09ad39097b6241166efOch som människa är du tvungen att låtsas som om det inte är viktigt, som att saker kommer att ordna sig, som om magiskt, allt försvinner över en natt och du kan komma tillbaka till din bubbla, men allt jag vet säkert är när dessa stunder slår dig som en snöstorm, när de svåra tiderna inte verkar ta slut, när striderna bara hopar sig på dina axlar, det är när du verkligen behöver stå upp och slåss med all din kraft. Det är när du verkligen behöver strama upp och fatta alla svåra beslut. Det är när du verkligen måste vara en kraft att räkna med.

För det är dessa ögonblick som gör eller bryter dig. Det här är de stunder som bygger upp din karaktär. Det är dessa ögonblick som formar dig till en starkare och mer motståndskraftig person. Det här är stormarna du behöver genomgå så att du kan anpassa dig till livets oförutsägbara tidvatten.

Du kanske inte alltid har rätt plan eller rätt svar. Du kanske inte hamnar på rätt väg eller gör rätt val. Du kanske glider upp och blir kort och stöter huvudet mot väggen, men om du är redo att möta dessa fula stunder, om du verkligen är redo att möta dina demoner ansikte mot ansikte, om du är villig att kämpa för din livet när alla förväntar dig att du ska ge upp, då alla dessa ögonblick kommer att fungera som steg för en bättre väg. De kommer att vara ditt öde mot något bättre; ett bättre liv, en bättre du, en bättre framtid.

Eftersom trycket gör diamanter och för dig att lysa, måste du först förstå mörkret. För att du ska förstå livet kommer det att bli galen några hundra gånger innan du äntligen får det. Du hittar sanningen du har sökt eller så kommer den att hitta dig men för att det ska hända måste du först sätta upp ett helvete av en kamp; men vet att de som kämpar för sanningen, de som kämpar för ett bättre liv, de som kämpar för kärlek, sällan förlorar.

Kommentera

Kärlek ser inte ut som en värld du inte förstår

799fbd0a9f373b5c42a5ec8aa14666f6

Jag tyckte att kärlek såg mycket ut så här; du träffar någon som kommer från en helt annan värld och du försöker få den att fungera. Även om deras värld gör dig galen. Även om deras värld är ingenting som din. Du får det bara att fungera och försöka vara en blommande blomma i deras infertila jord. Men oftare kolliderar två väldigt olika världar. Oftare än inte kommer någon så småningom att inse att en av dessa världar bara är livlig.

799fbd0a9f373b5c42a5ec8aa14666f6Jag trodde att det var så kärlek såg ut. Godkännande. Förståelse. Försöker bli en del av någons värld trots att den inte liknar din alls. Och även om jag fortfarande tror på det kommer en del av mig alltid att leta efter en värld jag kan tillhöra. En värld jag inte känner mig som en främling i. En värld jag kunde förstå.

Och så mycket som jag vill vara personen som fördjupar sig i någon annans värld, det kan jag inte riktigt göra medan jag fortfarande söker efter min.

Hubben

Jag kan inte vara en del av en värld jag inte ser mig själv leva eller en värld där jag inte kan vara unapologetically mig själv.

För när du gillar äpplen och jag gillar apelsiner, kommer våra måltider alltid att lämna en bitter smak.

När du gillar rock och jag gillar land, kommer vi alltid att nynna en annan melodi.

När du hittar mening i saker som gnistrar och jag hittar mening i saker som djupt rör mig kommer vi alltid att lysa annorlunda.

Och det får mig att undra om det är så kärlek verkligen ser ut eller om det är vad vi har fått höra.

Bör inte kärlek känna sig som hemma? Borde vi inte känna att den andra personen är vår bättre hälft? Bör vi inte på ett dumt sätt, känna att vi kompletterar varandra?

Det borde inte vara för mycket böjning och kompromisser, det borde inte vara för många saker att acceptera eller förändra, det borde inte vara för många skillnader eftersom du så småningom går vilse i den världen. Så småningom låtsas du att det också är din värld tills du inte längre kan ljuga för dig själv.

Du tittar i spegeln en dag och inser att du inte ens känner igen ditt ansikte längre, du känner inte ens igen din själ.

Och kanske vet jag inte hur kärlek ser ut, men det ser säkert inte så ut.

Eftersom kärlek inte innebär att hitta en värld som får dig att glömma din, kärlek kastar inte dig in i en värld som får dig att känna att du inte är säker eller att du aldrig kommer att vara tillräckligt bra för den. Kärlek ska visa dig en bättre.

Och kanske ser kärlek så mycket ut; att gå in i någons värld med din värld vid din sida och de kraschar inte, de kollapsar inte, de faller inte isär. De smälter samman och skapar ett kalejdoskopiskt mästerverk.

Kommentera

Det finns inget rum i mitt hjärta för fler spel

Det finns inget utrymme i mitt hjärta för mer förvirring. Jag vet inte hur jag ska hantera förvirrande beteende längre. Jag har tappat energin och viljan att spendera dagar och nätter på att analysera varje ord eller den verkliga betydelsen bakom vissa handlingar. Jag har tappat förmågan att hålla jämna steg med varmt och kallt beteende, med inkonsekvens och minimal ansträngning.

Det finns inget utrymme i mitt hjärta för fler bakslag. Jag är klar med att sätta mitt liv på väntan på den perfekta kärleksförklaringen. Jag är klar med att försöka tillgodose dem som inte kan hålla sina löften eller de som inte kan tänka sig. Jag har gjort att försöka bevisa mitt värde för någon. Jag har slutat kämpa för dem som inte är rädda för att förlora mig.

982f47246f33f5c5199cdd3ca0ad2c56

Det finns inget utrymme i mitt hjärta för fler adjöer. Jag har sagt dem alla. Jag har sagt dem om och om igen. Jag känner dem alltför väl. Nu har jag bara plats för dem som vill stanna kvar i mitt liv frivilligt. Nu har jag bara plats för dem som vet exakt vad de vill ha av mig och vad jag betyder för dem. Nu har jag bara plats för dem som kan få stabilitet, värme och ärlighet. Nu har jag bara plats för dem som inte har någon avsikt att gå bort.

Det finns inget utrymme i mitt hjärta för fler hemligheter. Jag är trött på att gömma vem jag verkligen är eller försöka undertrycka mina känslor. Jag är trött på att begränsa min sårbarhet. Jag är trött på att täcka mina ärr. Jag är trött på att låtsas. Det finns inget utrymme i mitt hjärta för dem som inte kan omfamna vem jag verkligen är. Jag har inte toleransen längre att hålla fast vid alla delar av mig som jag behöver släppa loss. Jag har inte tålamod längre att bita min tunga när jag bara vill tala mitt sinne.

Det finns inget utrymme i min hör för fler lögner. Jag har hört dem alla. Jag har levt igenom var och en av dem och nu är mitt hjärta tappat. Det är utmattat. Mitt hjärta vill nu bara ha fred, kärlek och ärlighet. Det finns inget kul i utmaningar och svårigheter och hjärtskador. Det är inget kul att ge någon ditt hjärta när du vet att de inte kan skydda det.

Det finns inget utrymme i mitt hjärta för fler sprickor. Mitt hjärta vill bara läka. Mitt hjärta vill bara bli hel igen.

Kommentera

Det finns en enorm styrka i att överlämna sig till Gud

Det finns en enorm styrka i att överlämna sig till Gud och de planer han har för dig. Det finns styrka i att tro att allt kan smulas och att det fortfarande kommer att generera något vackert, något meningsfullt, något som kommer att förändra ditt liv. Det finns styrka i att veta att även i förstörelse bygger Gud något bättre för dig.

Det finns styrka i att överlämna sig till Guds tidpunkt. Det är den svåraste lektionen, det är det tuffaste testet – väntar – undrar om det någonsin kommer att hända, undrar om det kommer att hända när det är för sent, undrar om du fortfarande vill ha det när du äntligen får det. Det finns styrka i att vänta och att vara okej om du aldrig verkligen får det du önskade för på ett eller annat sätt kommer Gud att ersätta den förlorade tiden. På ett eller annat sätt kommer Gud att kompensera för all den tid du stannade upp och bad, önskade och vänta.

Det finns en enorm styrka i att ha blind tro på Gud. Till och med under förluster, även under sjukdomar, även under nedbrytningar. Det finns styrka i att acceptera det du inte kan förstå. Det finns styrka i att förvänta sig en regnbåge efter orkanen. Det finns styrka i att veta att du aldrig kommer att förutsäga framtiden eller veta säkert hur ditt liv kommer att bli, men du är hoppfull i alla fall. Du vet att så länge du fortfarande är här, så länge du fortfarande lever, har Gud ett syfte för dig. Din berättelse är inte klar än. Ditt lyckliga slut är fortfarande på väg.

Det finns en enorm styrka i ensamhet om du vet hur du pratar med Gud. Det finns styrka i striderna som bara han vet om. Det finns styrka i att vakna upp varje morgon när du grät ut dina ögon till honom kvällen innan. Det finns styrka i att luta dig mot honom när din kropp och själ kraschar. Det finns även styrka i att känna sig hjälplös när du räknar med att Gud hjälper dig.

Och det finns en enorm styrka i att inte ha någon aning om hur man helt överlämnar sig till Gud men ändå försöker göra det. Det är allt som räknas. I slutändan kommer Gud aldrig att misslyckas med dig, men ibland kommer han först att genomgå de svåraste testen.

Kommentera

    För att få de senaste uppdateringarna