Mammablogg som handlar om – Familjelivet – vardag – Graviditet – bebis i augusti- Husägare i vinter

Annons

Vägen mot ett kejsarsnitt @östra sjukhuset

Efter att ha haft diverse komplikationer efter första förlossningen var jag tidigt bestämd med att jag måste bli beviljad ett snitt. För mig fanns inget annat val och den 25 augusti var dagen då jag slutligen fick uppleva en snittförlossning. För mig var det en fantastisk upplevelse men vägen dit var inte lätt. Det krävdes diverse samtal med läkare, barnmorskor och det värsta av allt en aurorasköterska som berättade allt negativt med just kejsarsnitt och som så klart sa att alla kvinnor är som skapta till att föda på vanligt sätt.  Trots hennes försök till övertalning fick jag tillslut henne att gå med på att boka in mig på ett läkarbesök i v35. Där läkaren skulle bevilja eller inte. För mig slutade det med att jag blev beviljad. I v.35 kunde jag tillslut andas, slappna av och njuta av graviditeten. Ja de sista 3 veckorna iaf.

Den 25 augusti i v38+2 skrevs vi in. Från att vi kom till förlossningen till att  vi lämnade uppvak möttes vi professionellt och blev mycket väl omhändertagna. Personalen var grym och min upplevelse blev med hjälp av personal och Johan fantastisk. 

Fredag klockan 07 var vi på plats och fick ett rum att byta om på. Lite prover togs och sedan åkte vi upp till operation. Där möttes vi av ett professionellt team. En läkare höll min hand under hela operationen. Jag kunde höra Isabelle skrika redan inne i min mage och hela vägen till mitt bröst. Och 8.44 anlände vår flicka med en vikt på 2952g. Jag fick henne direkt till bröstet medan dom sydde igen mig. Efter några minuter blev jag yr och illamående och var nära att svimma så de fick ta bort Isabelle och sluta gräva i min mage. Efter en stund mådde jag bättre. De kom visst åt nån nerv eller liknande. En sjuk känsla att känna hur de gräver i ens mage fastän man inte känner någon smärta. En galen upplevelse. Likaså när man hör ett skrik redan inne i magen.

På uppvak stannade vi 2 timmar för att jag skulle återfå känseln och rörelsen i mina ben. Därefter fixade en barnmorska ett familjerum på BB där vi lyxigt nog fick stanna alla 3 i 2 dygn. Jag var så orolig att Johan inte skulle få stanna då jag hört massa olika i rådande förlossningskris. Men vi fick det precis som jag önskat och jag är extremt tacksam över denna helg och att nykomlingen fick en så bra start i livet. Det finns hopp där ute för er alla som oroar er över platsbristen.

Ombytta och redo för kejsarsnitt och sista magbilden för alltid. 

2 reaktioner på ”Vägen mot ett kejsarsnitt @östra sjukhuset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons