Mammablogg som handlar om – Familjelivet – vardag – Graviditet – bebis i augusti- Husägare i vinter

Annons

Amningsmaffian som skuldbelägger. 

Välkommen till BVC och därmed amningspoliserna!

Jaha då var det dags igen. Imorgon ska jag träffa amningmaffian på bvc. Idag fick Johan äran att höra deras direktiv och uppmaningar om amning. Spännande samtal för honom. Och imorgon drabbas även jag av denna bvcmaffia som är helt besatt av amning och tänker skuldbelägga mig för den smärtan jag känner. Och mina tankar om att överge amningen mot den hemska flaskan. De kommer diktera om hur bra det är med amning(som om jag hade noll koll). De kommer vara snabba med att berätta hur fel jag lägger barnet vid bröstet. Att smärtan går över. Att amning är det enda och bästa alternativet. Amning ska inte göra ont, kommer jag antagligen få höra för då gör jag minsann fel. Och blahablaha i all oändlighet.  Suck.

En endaste barnmorska har jag träffat som stöttat och sagt att alla inte kan amma och att det då är ok att skippa det och att man kan hobbyamma och ge ersättning för att avlasta. Precis som jag tänker mig, typ amma på deltid. Ett perfekt jobb, med deltidssmärta.

Jag kämpar. Biter ihop. Svimmar nästan av smärtan. Försöker lägga barnet rätt. Ändå tar hon minigreppet. Och smärtan är total och brutal. Men men  dom säger ju att det går över… Vad jag säger kvittar..

Tur jag har fått massa fina blommor hemma och nykomlingens ögon att drunkna i.

4 reaktioner på ”Amningsmaffian som skuldbelägger. 

  1. Men!
    Blir fan förbannad när jag läser… 😡vill du inte amma, oavsett anledning, så gör det inte. Ingen ska få skuldbelägga dig för att du inte ammar. Ersättning, speciellt den vi har i Sverige, är jävligt bra. Båda mina ungar har i princip bara fått ersättning. Fullt friska! Just sayin.. 😏
    Jag tycker att du ska göra det DU känner dig mest bekväm med.

  2. Hur mycket har man inte gråtit över den förbaskade amningen. Med Alice var det två månaders pinande, blod, var och mjölkstockning…jag visste att med Leon så skummet jag inte låta mig bli överkörd så vid första mjölkstockning sa jag till BVC att nu skiter jag i detta! Jag vill vara lycklig och få en fungerande spädbarnstid. Thomsen blev mer delaktig i det hela och jag njöt för första gången över att ha ett spädbarn. Blir så förbannad över denna amningsmaffia. VEM vill inte ha en fungerande amning? Det ser så harmoni ut att få amma och att kunna göra det var man vill (ja där har man ett annat problem förvisso). Jag har lärt mig en sak som förälder; Det spelar ingen roll vad man gör, alltid är det någon som tycker man gör fel. Sorgligt men sant. Man får helt enkelt vara sin egen boss, för en sak vet man ju. Du är den bästa föräldern till ditt barn @-)- Stå på dig! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons